Όπως μας δίδαξαν οι Beatles σε ένα από τα τραγούδια τους, «τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την αγάπη σου». Αυτό εξηγεί γιατί πολλά από τα πλουσιότερα άτομα στον πλανήτη βρέθηκαν να γιορτάζουν μόνοι τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 του Φλεβάρη.

Κάποιοι έχουν βιώσει τον πόνο του διαζυγίου (μία ή τρεις φορές) ενώ άλλοι έμειναν μόνοι τους για αρκετά χρόνια πριν προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Όλοι όμως έχουν κάτι κοινό εφέτος: το χρήμα και την μοναξιά.

Το Forbes επέλεξε ορισμένους δισεκατομμυριούχους της Αμερικής, μέσα από μια μακρά λίστα που περιλαμβάνει επιχειρηματίες από τον κλάδο της τεχνολογίας, μεγιστάνες της μόδας αλλά και γνωστούς φιλάνθρωπους οι οποίοι δεν φορούν (ακόμη) βέρα στο… αριστερό τους δάχτυλο αλλά είναι ανοιχτοί στην αναζήτηση της «αιώνιας αγάπης».

Μερικοί πιθανοί σύντροφοι –συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πρόσφατα χήρεψαν ή έχουν περισσότερα από 75 κεριά σε μια τούρτα γενεθλίων– έμειναν εκτός της λίστας γιατί, μάλλον, έχουν δει πάρα πολλά στη μέχρι τώρα ζωή τους.

Συμπερασματικά λέει το Forbes «ο καθένας από αυτούς τους δισεκατομμυριούχους έχει πολλά περισσότερα από έναν τραπεζικό λογαριασμό.

Αλλά αν αυτό είναι το θέμα σας – ζητήστε από έναν από αυτούς λίγα χρήματα και ξεκινήστε έναν νέο ιστότοπο γνωριμιών».

Όπως φαίνεται δύσκολα κάνεις μια τόσο μεγάλη περιουσία και ακόμη πιο δύσκολα βρίσκεις την… «αληθινή αγάπη».

Έλον Μασκ ξαναχτυπά

Elon Musk: Προσωπική περιουσία $187,2 δισ.

Ο δεύτερος πλουσιότερος άντρας στον κόσμο Elon Musk έχει στο ενεργητικό του τρία διαζύγια – συμπεριλαμβανομένων δύο από την ίδια γυναίκα – αλλά εξακολουθεί να αναζητά αγάπη.

Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας, που βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων, όπως είπε θυμίζοντας τους Rolling Stones: «Αν δεν είμαι ερωτευμένος, αν δεν είμαι με μια μακροχρόνια σύντροφο, δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένος. Δεν θα είμαι ποτέ ευτυχισμένος χωρίς να έχω κάποιον. Το να πάω για ύπνο μόνος με σκοτώνει».

Αλλά υπάρχουν, φυσικά, ορισμένοι βασικοί κανόνες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι αν βγεις ραντεβού με τον 51χρονο δισεκατομμυριούχο όπως να μην κάνεις tweet για το πού προσγειώθηκε το ιδιωτικό του τζετ.

Τζακ Ντόρσεϊ: Προειδοποιεί ότι ο υπερπληθωρισμός θα αλλάξει τα πάντα

Τζακ Ντόρσεϊ: Προσωπική περιουσία $4,9 δισ.

Ο 46χρονος συνιδρυτής και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, έχει συνδεθεί με πολλές γυναίκες όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σε γενικές γραμμές κρατά ιδιωτική την ερωτική του ζωή.

Όταν δεν διευθύνει τεχνολογικές επιχειρήσεις, κάνει θεραπευτικά μασάζ (σαν επαγγελματίας, αφού έχει σχετική άδεια) και σκέφτηκε για λίγο μια καριέρα ως σχεδιαστής μόδας.

Ένα μειονέκτημα στο να βγαίνεις με τον Dorsey;

Ξεχάστε τα ρομαντικά ραντεβού για brunch τρώει μόνο μία φορά την ημέρα κι αυτή… νύχτα.

Λορέν Πάουελ Τζομπς: Προσωπική περιουσία $12,5 δισ.

Η χήρα του Steve Jobs –τον οποίο παντρεύτηκε το 1991– η Laurene Powell Jobs έχει επικεντρωθεί στη δουλειά της.

Η Τζομπς, η οποία έχει τρία ενήλικα παιδιά με τον αείμνηστο συνιδρυτή της Apple, έχει βγει με πολλούς άντρες μετά από τον θάνατο του συζύγου της το 2011 –συμπεριλαμβανομένου του πρώην δημάρχου της Βοστώνης Adrian Fenty και του σεφ του Eleven Madison Park, Daniel Humm– αλλά παραμένει ανύπαντρη.

Φανατική λάτρης των σπορ, κατέχει το 20% της Monumental Sports & Entertainment, της μητρικής εταιρίας των Washington Wizards του NBA, της Washington Capitals του NHL και της Washington Mystics του WNBA.

Και για όσους εκτιμούν τον ωκεανό, έχει επίσης ένα σούπερ γιοτ 120 εκατομμυρίων δολαρίων, το Venus, που σχεδιάστηκε από τον Philippe Starck.

Μπράιαν Τσέσκι: Προσωπική περιουσία $9,1 δισ.

Οι επιλογές διακοπών είναι ατελείωτες με τον Brian Chesky, τον 41χρονο συνιδρυτή και CEO της Airbnb.

Ένας πρώην body builder που λατρεύει να δημοσιεύει φωτογραφίες με την αγαπημένη του σκυλίτσα, Sophie Supernova, ο Τσέσκι έχει συνδεθεί με την καλλιτέχνη Elissa Patel τα τελευταία χρόνια.

Αλλά εξακολουθεί να είναι πρόθυμος να μοιραστεί το κρεβάτι του – για χάρη της παρέας του. Στα τέλη του περασμένου έτους, σε ένα έξυπνο διαφημιστικό κόλπο, πρόσφερε ένα δωμάτιο στο σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο στην Airbnb «Μείνε μαζί μου», έγραψε ο Τσέσκι στην καταχώριση.

«Θα περάσετε χρόνο με εμένα και τη Σόφι, το γκόλντεν ριτρίβερ μου και να μοιραστούμε ιστορίες ή μπορείτε να χαλαρώσετε στη σουίτα σας, διακοσμημένη με μερικά από τα αγαπημένα μου κομμάτια της ιστορίας της Airbnb».

Μελίντα Φρένς Γκέιτς: Προσωπική περιουσία $6,7 δισ.

Πολύ πριν παντρευτεί τον Bill Gates το 1994, η Melinda French είχε μια επιτυχημένη καριέρα στη Microsoft ως προγραμματίστρια προϊόντων πολυμέσων.

Μετά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, άφησε την εταιρία για να εστιάσει στην μητρότητα, αλλά και στη δουλειά της ως συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, του μεγαλύτερου ιδιωτικού φιλανθρωπικού οργανισμού στον κόσμο.

Παρά το διαζύγιό τους το 2021, μετά από 27 χρόνια γάμου, το ζευγάρι παραμένει αφοσιωμένο στο κοινό φιλανθρωπικό του έργο.

Ο Bill Gates συνδέθηκε πρόσφατα με την Paula Hurd, χήρα του πρώην CEO της Oracle, Mark Hurd, ενώ από τα τέλη του 2022, η Melinda φέρεται να βγαίνει με τον πρώην ανταποκριτή του Fox Jon DuPre.

Διαβάστε περισσότερα