Την είσοδο της μετοχής της ΔΕΗ στον δείκτη MSCI Standard Greece «βλέπει» η JP Morgan, εν όψει της σημερινής καθιερωμένης αναδιάρθρωσης των δεικτών του MSCI. 

Πιο συγκεκριμένα, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι με δεδομένο τον διπλασιασμό της κεφαλαιοποίησης και την αύξηση του αριθμού των μετοχών (από 232 σε 383 εκατ.), ο MSCI είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε αναθεώρηση της κραταιής επιχείρησης ηλεκτρισμού. 

Άλλωστε, αυτή την στιγμή, η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ ήδη βρίσκεται άνω του κατώτατου ορίου για την είσοδο μιας εισηγμένης στον MSCI Greece Index (2,55 δισ. ευρώ).  

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται και η είσοδος της ελληνικής μετοχές στον δείκτη MSCI EM Standard.  

Οι νέες μετοχές, οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του 1,35 δισ. ευρώ, θα τεθούν σε διαπραγμάτευση στις 16 Νοεμβρίου. 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η είσοδος της ΔΕΗ στον MSCI Standard Greece θα αποφέρει νέες εισροές, ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ. 

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες της αγοράς, η ελληνική παρουσία στον δείκτη θα αυξηθεί σε έξι, καθώς ήδη σε αυτόν βρίσκονται οι μετοχές των Alpha Bank, Jumbo, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank.    

Παράλληλα, σύμφωνα με την JP Morgan, και ο FTSE αναμένεται να αναθεωρήσει τον συντελεστή βαρύτητας της ΔΕΗ, ο οποίος θα αυξηθεί κατά 0,01% στον δείκτη FTSE Emerging Markets. 

jp-morgan-vlepei-eisodo-tis-dei-ston-msci-standard-greece0