Στο μάτι του κυκλώνα και στη δίνη των αποκαλύψεων έχει μπει τις τελευταίες ημέρες ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Ένας άνθρωπος με τεράστια κοινωνική προσφορά και σημαντικό έργο βλέπει την προσωπική του ζωή να κρεμιέται στα μανταλάκια και από ιδρυτής και ψυχή του “Άλλου Ανθρώπου”, έγινε μέσα σε ένα βράδυ… εθισμένος τζογαδόρος.

Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος τον καλεί να δώσει εξηγήσεις σχετικά με υπέρογκα ποσά από δωρεές, που πέρασαν από ατομικούς λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων και κατέληξαν σε… τυχερά παιχνίδια.

Η πολυεθνική εταιρεία και η κρίση

Ποιος είναι, όμως, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος; Μέχρι τα τέλη της περασμένης δεκαετίας εργαζόταν ως στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας με προϋπηρεσία 25 ετών στο χώρο της διαφήμισης, της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ.

Η εικόνα του τότε δεν θυμίζει σε τίποτα τηνσημερινή του εμφάνιση με το τζόκεϊ, τα τατουάζ και το χαρακτηριστικό μούσι, καθώς ντυνόταν με γραβάτες, ήταν ξυρισμένος, ταξίδευε συχνά λόγω δουλειάς και διέμενε σε ακριβά ξενοδοχεία.

Έβγαζε πολλά λεφτά, όπως λέει ο ίδιος, και έκανε ακριβή ζωή με ακριβά ρούχα και αυτοκίνητα και ξενοδοχεία. “Είχα Ζ3 αμάξι, μετά πήρα το Ζ4, ήμουν κουστουμαρισμένος με γραβάτες. Με πολυτελή αυτοκίνητα και πεντάστερα ξενοδοχεία”, έχει πει σε συνέντευξη.

Και μετά ήρθε η κρίση. Στα 47 του έχασε τη δουλειά του και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σπίτι της μητέρας του. Για να βγάλει τα προς το ζην δούλευε όπου έβρισκε, κάνοντας περιστασιακά μεροκάματα, ενώ δεν είπε “όχι” και σε έναν μικρό ρόλο στις “Οικογενειακές Ιστορίες”, τη γνωστή σειρά του Alpha, σε επεισόδιο αφιερωμένο στον… τζόγο.

Οι Αγανακτισμένοι και ο “Άλλος Άνθρωπος”

Ο ίδιος ο Πολυχρονόπουλος είχε παραδεχτεί ότι συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των Αγανακτισμένων του Συντάγματος, όταν εμπνεύστηκε την ιδέα μιας κοινωνικής κουζίνας, βλέποντας κάποια παιδιά στη γειτονιά του να τσακώνονται για λίγα φρούτα.

“Είχα και πολλή οργή πολύ μέσα μου. Οργή για τα πάντα. Κι αυτήν την οργή τη μετέτρεψα σε ανάγκη να δημιουργήσω. Ήθελα να αποδείξω σε μένα ότι δεν είμαι παράσιτο”.

Όπως έχει πει, ξεκίνησε με 4 ευρώ και υλικά από την κουζίνα της μητέρας του, να μαγειρεύει για τους άστεγους και τους πεινασμένους. Η μία κατσαρόλα έφερε την άλλη και ο “Άλλος Άνθρωπος” έγινε σημείο αναφοράς για την κοινωνικά προσφορά.

“Η ζωή μου εμένα ξαναξεκίνησε το 2011. Πέθανα το 2009 και ξαναγεννήθηκα το 2011. Εγώ και ο άλλος άνθρωπος είμαστε 1”.

Το εγχείρημά του έχει τεράστια απήχηση. 17 εκατομμύρια μερίδες! Μαγείρευε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και μαζί του προσέλκυε πρόσωπα αναγνωρίσιμα που ανακατεύουν με το ξύλινο κουπί της ελπίδας. Τη διάσημη κουτάλα, το κουπί μιας βάρκας προσφύγων που έφτασαν από τα παράλια της Τουρκίας στη Σκάλα Συκαμιάς.

Ο τζόγος

Μέχρι τώρα, που ήρθαν στο φως αποκαλύψεις για το πάθος του με τον τζόγο. Άρχισε να ξετυλίγεται ένα κουβάρι από μυστικά, με τον ίδιο να μην επιβεβαιώνει αλλά και να μη διαψεύδει τα όσα λέγονται για αυτόν και τα “φρουτάκια”.

Όσοι τον συναντούσαν στα πρακτορεία ήξεραν πως το αγαπημένο του παιχνίδι είναι τα “διαμάντια”.

“Του έλεγαν συγχαρητήρια και από την άλλη τον ρωτούσαν έβγαλες κάνα διαμάντι. Ήταν το αγαπημένο του ‘’διαμάντι’’. Έχει ένα πάθος. Τα πάθη είναι τρία. Ναρκωτικά, οινόπνευμα και τζόγος”, είπε ένας θαμώνας καταστήματος με τυχερά παιχνίδια.

Η αλήθεια θα λάμψει από τη Δικαιοσύνη, που θα αποφανθεί αν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έκανε κάτι επιλήψιμο, ή απλώς έγινε viral για τους λάθος λόγους και για προσωπικά πάθη…

Διαβάστε ακόμη: