Στα τέλη Νοεμβρίου, η συνολική κεφαλαιοποίηση του Εθνικού Χρηματιστηρίου της Ινδίας ήταν 3,989 τρισεκατομμύρια δολάρια έναντι 3,984 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων.

Ο δείκτης Nifty 50 της Ινδίας έφτασε άλλο ένα ρεκόρ την Τρίτη. Έχει σημειώσει άλμα 16% μέχρι στιγμής φέτος και οδεύει προς την όγδοη συνεχόμενη χρονιά με κέρδη. Αντίθετα, ο δείκτης αναφοράς Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχει βυθιστεί 17% σε έτος μέχρι σήμερα.

Η Ινδία ξεχώρισε φέτος στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η αυξημένη ρευστότητα, η μεγαλύτερη εγχώρια συμμετοχή και η βελτίωση της δυναμικής στο παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον με τη μορφή της πτώσης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων έχουν ενισχύσει τα χρηματιστήρια της χώρας.

Η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου οδεύει επίσης σε γενικές εκλογές το επόμενο έτος, οι οποίες οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα μπορούσε να είναι άλλη μια νίκη για το κυβερνών εθνικιστικό κόμμα Bharatiya Janata.

«Για τις γενικές εκλογές, οι δημοσκοπήσεις και οι πρόσφατες πολιτειακές εκλογές υποδεικνύουν ότι η σημερινή κυβέρνηση υπό την ηγεσία του BJP μπορεί να εξασφαλίσει μια αποφασιστική νίκη, η οποία θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια ανοδική πορεία τους πρώτους τρεις έως τέσσερις μήνες του έτους βάσει προσδοκιών για συνέχεια της πολιτικής», είπαν οι στρατηγοί αναλυτές της HSBC σε ένα σημείωμα προς πελάτη.

Η HSBC ανέφερε ότι οι τράπεζες, η υγειονομική περίθαλψη και η ενέργεια είναι οι καλύτεροι τομείς για την επόμενη χρονιά.

Τομείς όπως τα αυτοκίνητα, οι λιανοπωλητές, τα ακίνητα και οι τηλεπικοινωνίες βρίσκονται επίσης σε σχετικά καλή θέση για το 2024, ενώ τα ταχέως κινούμενα καταναλωτικά αγαθά, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τα χημικά είναι μεταξύ εκείνων που η HSBC έχει χαρακτηριστεί ως δυσμενείς κλάδους.

Διαβάστε ακόμη: