Χθες (22/11), η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 έως 6.000 υπαλλήλους, μέχρι το 2025, ακολουθώντας τα βήματα αρκετών εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, οι οποίες ενημέρωσαν αναφορικά με παρόμοιες αποφάσεις, μέσα στο φθινόπωρο.

Εκπρόσωπος της HP υποστήριξε πως «αυτή η νέα στρατηγική θα μάς επιτρέψει να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας και να δημιουργήσουμε αξία μακροπρόθεσμα, μειώνοντας τα κόστη και επανεπενδύοντας σε τομείς – “κλειδιά” για το μέλλον», μιλώντας στο AFP.

Με τις απολύσεις, η εταιρεία ελπίζει ότι θα εξοικονομεί 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, για τα επόμενα τρία έτη.

Το τελευταίο διάστημα, αρκετοί γείτονές της στη λεγόμενη «Κοιλάδα του Πυριτίου», όπως οι Meta (Facebook, Instagram), Amazon, Twitter, Lyft (πλατφόρμα κρατήσεων για μεταφορά με αυτοκίνητο), Salesforce και Stripe (χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου), μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν αλλεπάλληλα «κύματα» απολύσεων.

Αν και η πανδημία του κορωνοϊού γενικώς προσέδωσε ώθηση στον τομέα της τεχνολογίας, η τρέχουσα οικονομική κρίση πλήττει τις εταιρείες του κλάδου, ορισμένες από τις οποίες είχαν προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό προσλήψεων, χάρη στη θεαματική τους πορεία.

Το οικονομικό έτος 2022, που «έκλεισε» στα τέλη του Οκτωβρίου, η HP είχε τζίρο 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένο κατά 0.8% σε ετήσια βάση και καθαρά κέρδη 3.5 δισ. δολαρίων, μειωμένα κατά το ήμυσι, περίπου, σε έναν χρόνο.

Ακόμη, οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα χρήσης το τρέχον τρίμηνο, απογοήτευσαν. Στη Wall Street, η τιμή της μετοχής έχανε κοντά στο 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου.

Διαβάστε ακόμη: