Η γερμανική κυβέρνηση δρομολογεί τη δημιουργία ενός μεγάλου ενεργειακού δικτύου υδρογόνου, μήκους 1.800 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας ενίσχυσης της ενεργειακής «θωράκισης» της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ρόιτερς.

Η ανάπτυξη της χρήσης μπλε υδρογόνου, αλλά και η μετάβαση προς την ευρεία χρήση πράσινου υδρογόνου, είναι ψηλά στις στρατηγικές προτεραιότητες που θέτει η χώρα, επεσήμανε το πρακτορείο, επικαλούμενο το στρατηγικό σχέδιο που έχει στα «σκαριά» το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Για αυτόν τον σκοπό, θα δημιουργηθεί και ένα εθνικό δίκτυο υδρογόνου, έως το 2027.

Στόχος, επίσης, είναι ο διπλασιασμός της δυνατότητας ηλεκτρόλυσης για την παραγωγή υδρογόνου στα δέκα GW, μέχρι το 2030. Tο σχέδιο, το οποίο θα δρομολογηθεί σε συνεργασία και με τα τοπικά κρατίδια, θα παρουσιασθεί σύντομα σε βιομηχανικούς φορείς της χώρας, τονίσθηκε.

Ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, έχει αναφέρει πως η χώρα θα προχωρήσει σε «έκρηξη» της χρήσης υδρογόνου, ως μέσο για τη διασφάλιση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, την ενίσχυση της εθνικής ενεργειακής ασφάλειας αλλά και την επίτευξη των «πράσινων» κλιματικών στόχων. Μάλιστα, στο ταξίδι του περασμένου Αυγούστου με προορισμό τον Καναδά, είχε συνάψει σημαντικές συμφωνίες, στο «μέτωπο» του υδρογόνου.

Διαβάστε ακόμη: