«Με τον Πρόεδρο Ζελένσκι θα κάνουμε απολογισμό του απαιτούμενου κοινού έργου για την ανοικοδόμηση, αλλά και της προόδου που σημείωσε η χώρα, αναφορικά με την ευρωπαϊκή της πορεία», υπογράμμισε η επικεφαλής της επιτροπής.

Η –ανεπίσημη– επίσκεψη λαμβάνει χώρα σε μία κρίσιμη στιγμή για τον πόλεμο στο ουκρανικό μέτωπο, καθώς οι δυνάμεις των υπερασπιστών υφίστανται εντονότατη πίεση στις ανατολικές περιοχές, ενώ έχουν προειδοποιήσει, παράλληλα, πως υπάρχει σοβαρή έλλειψη πυρομαχικών.

Δύο ημέρες νωρίτερα, η κ. Φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε ότι «η Ευρώπη θα στηρίξει την προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας.

Η δημοσίευση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν:

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Θα επικρατήσουμε στον πόλεμο»

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας υποστήριξε σήμερα (11/06) ότι «η πατρίδα μας, σίγουρα θα επικρατήσει σε αυτόν τον πόλεμο που άρχισε η Ρωσία».

Ο κ. Ζελένσκι τόνισε στους συμμετέχοντες του «Διαλόγου του Σάνγκρι – Λα» στη Σιγκαπούρη ότι «ακόμη, δεν είμαστε σε θέση να εξάγουμε αρκετές ποσότητες τροφίμων, λόγω του ρωσικού αποκλεισμού» και πως «ο κόσμος θα αντιμετωπίσει σοβαρή επισιτιστική κρίση και λιμό», μιλώντας από το Κίεβο.