Πραγματικά έρχονται στιγμές που δεν μπορώ να αντιληφθώ ούτε να κατανοήσω τον τρόπο σκέψης και την λογική που επικρατεί, υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, ιδίως μάλιστα εκείνων που με τις προτάσεις τους τον κατευθύνουν στην λήψη κρίσιμων και καθοριστικών αποφάσεων!

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, μου λένε ότι εσχάτως, πολύ πρόσφατα δηλαδή, με αφορμή την ενεργειακή κρίση και την ραγδαία άνοδο της τιμής των καυσίμων, στενοί οικονομικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού πρότειναν την περαιτέρω υψηλή έκτακτη φορολόγηση των επιχειρήσεων Πετρελαιοειδών, διύλισης και καυσίμων!!!

Σε απλά λόγια κάποια «αρρωστημένα μυαλά» που ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί την «πατάτα» με την φορολόγηση κατά 90% των «υπερκερδών» των επιχειρήσεων Ενέργειας, φέρονται να πρότειναν την πολύ υψηλή φορολόγηση των Πετρελαιάδων!

Πρότειναν δηλαδή στον πρωθυπουργό, στα καλά καθούμενα, να βάλει απέναντι του και μάλιστα προεκλογικά τις πανίσχυρες οικογένειες της χώρας, από τους Βαρδινογιάννηδες μέχρι τους Λάτσηδες και άλλους πολλούς, που διαθέτουν μεταξύ άλλων media και εξωθεσμική ισχύ!

Ευτυχώς που στο άκουσμα της «φαεινής ιδέας» που έπεσε στο τραπέζι του Μαξίμου, παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και αυτοί που έχουν «καθαρό μυαλό» και το νέο φιάσκο αποφεύχθηκε έστω στο παραπέντε…