Οικονομικοί αναλυτές λένε ότι το διάγραμμα της μετοχής της κορυφαίας Αμερικανικής εταιρείας Apple θα μπορούσε να δείχνει σημάδια βραχυπρόθεσμης “κόπωσης” και αυτό θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις σε ολόκληρο το χρηματιστήριο.

Η χρηματιστηριακή αξία των 2,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι το 7,4% του S&P 500, επομένως όταν κινείται μπορεί να συμβάλει στην άνοδο του δείκτη αναφοράς υψηλότερα, λένε οι ειδικοί της αγοράς συμπληρώνοντας ότι μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως πόλος έλξης στην αρνητική πλευρά.

Η μεγαλύτερη μετοχή των ΗΠΑ είναι επίσης μέλος του Dow Jones Industrial Average και του Nasdaq Composite.

«Η μετοχή παρουσίασε καλύτερη απόδοση από την αγορά κατά την εαρινή διόρθωση και στη συνέχεια ξεπέρασε την αγορά από τα χαμηλά του Ιουνίου», δήλωσε ο επικεφαλής τεχνικός αναλυτής της BTIG, Jonathan Krinsky. «Βασικά ήταν αμυντικό και επιθετικό όχημα» είπε ο ίδιος.

Ο Krinsky είπε ότι η μετοχή θα μπορούσε να επιστρέψει στον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, περίπου 152 δολάρια ανά μετοχή. Μια κίνηση κάτω από αυτό θα θεωρηθεί ως σημάδι αρνητικής ώθησης.

«Νομίζω ότι η Apple είναι ευάλωτη, επομένως εξ ορισμού αυτό κάνει τους δείκτες λίγο ευάλωτους», είπε χαρακτηριστικά.

Η Apple διαπραγματεύτηκε με πολλές εναλλαγές προσήμου την Τρίτη μετά από τρεις ημέρες πτώσης. Η μετοχή έκλεισε σε βραχυπρόθεσμο υψηλό των 174,55 δολαρίων ανά μετοχή στις 17 Αυγούστου. Διαπραγματεύτηκε γύρω στα 168 δολάρια την Τρίτη, ελαφρώς αυξημένη.

Yπάρχει ένα νέο σήμα πώλησης δυναμικής στην Apple — καθώς και στον S&P 500 λέει η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies. Η ίδια τονίζει ότι η αλλαγή του συναισθήματος είναι ευρείας βάσης και δεν περιορίζεται στην Apple. Είναι εμφανές στον δείκτη μεταβλητότητας του Cboe (VIX), ο οποίος κινείται υψηλότερα.

Πάντως, όλοι οι traders θα παρακολουθούν για να δουν πώς θα αντιδράσει τις επόμενες ημέρες για το αν ο S&P θα μπορούσε να φτάσει στα επίπεδα των 4.030 με 4.040 μονάδων.

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αναλυτικά οι χρεώσεις ανά εταιρεία μετά την επιδότηση

Ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ παραλίγο να καεί ζωντανός στο δωμάτιό του

Έλενα Κρεμλίδου: Ποζάρει με ανοιχτά πόδια και ανεβάζει τη θερμοκρασία