Με αφορμή την «τρέλα» για την ΔΕΗ, όπου παρά τα εκατομμύρια χαρτιά που διακινούνται στο Χρηματιστήριο η τιμή της μετοχής όχι μόνο κρατάει αξιοπρόσεκτα αλλά βάζει τις βάσεις για νέα εκκίνηση (άλλωστε Πειραιώς και Eurobank έχουν δώσει τιμές στόχους 15,1 και 14,5 ευρώ αντίστοιχα), βλέπουμε ξαφνικά το ενδιαφέρον να μετακυλίεται στις τράπεζες που δείχνουν και πάλι να ξυπνάνε…

Αυτή τη φορά το έναυσμα δίνει η Εθνική τράπεζα, μετά τις απολύτως επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου – μαμούθ των τραπεζών Πειραιώς και Alpha, καθώς συνειδητοποιείται από την αγορά ότι και placement θα γίνει από το ΤΧΣ, αλλά και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα επακολουθήσει! Πλήρης επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του Radar.gr και της Axianews!

Για να το ξεκαθαρίζουμε πάντως, και οι δύο ενέργειες θα λάβουν χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2022, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές! Δεν είναι για …αύριο το πρωί δηλαδή!

Το ΤΧΣ θα παραχωρήσει μέσω placement το 20% των μετοχών της Εθνικής σε ξένα funds αλλά και ιδιώτες επιχειρηματίες Έλληνες και ξένους!

Πάντως, να ξέρετε, ούτε η διοίκηση του ΤΧΣ, ούτε η διοίκηση της Εθνικής επιθυμούν το placement και την αύξηση, γιατί συνειδητοποιούν ότι μέσω της πρώτης φάσης ιδιωτικοποίησης θα απολέσουν ρόλους, θέσεις, οφίτσια, επιρροή, παρέμβαση!