Οι άνθρωποι πίσω από την ανερχόμενη streetwear μάρκα, Infinity G8ds, ισχυρίστηκαν ότι ο Κάνιε Γουέστ έκλεψε το λογότυπο που έχουν τα ρούχα τους και τα προσάρμοσε σε μπλουζάκια που δημιουργήθηκαν για το νέο του άλμπουμ DONDA.

Τα μπλουζάκια, τα οποία πουλήθηκαν 100 δολάρια το καθένα στο στάδιο Mercedes-Benz στην Ατλάντα κατά το πάρτι λανσρίσματος του άλμπουμ του Γουέστ, διαθέτουν ένα λογότυπο με το άστρο του Δαυίδ και έναν σταυρό, που είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό που εμφανίζεται στα μπλουζάκια και τα φούτερ της Infinity G8ds.

Infinity G8ds

“Εμείς στην Infinity G8ds δεν έχουμε καμία πρόθεση να καταστρέψουμε άλλο ένα μαύρο άτομο ή οποιαδήποτε μάρκα για αυτό το θέμα, καθώς καταλαβαίνουμε τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να χτιστεί μια μάρκα”, δήλωσε εκπρόσωπος της Infinity G8ds στο XXL. “Η μόνη μας πρόθεση είναι να υπερασπιστούμε τη μάρκα μας με κάθε κόστος. Ευχόμαστε ο κ. Ο Γουέστ και η ομάδα του να είχαν χειριστεί πιο δίκαια το όλο θέμα και να ανέφεραν ότι η Infinity G8ds ήταν η έμπνευση πίσω από τον σχεδιασμό των εμπορευμάτων Donda, καθώς θα βοηθούσε πολύ την μάρκα μας. Ο Ye μας έκανε στην άκρη, παρόλο που είχαμε πάει από το Μαϊάμι στην Ατλάντα με το αυτοκίνητο για να τον συναντήσουμε. Χάσαμε χρόνο και χρήμα μόνο και μόνο για να μας κοροιδέψει. Εκτιμήσαμε λάθος τον χαρακτήρα του. Με την έκθεση που λάβαμε από αυτήν την κατάσταση, ελπίζουμε ότι θα αποφασίσει να αντιμετωπίζει με σεβασμό τους υπόλοιπους δημιουργούς.”

Ο δημιουργικός διευθυντής της Infinity G8ds, Ράντι Ντόκινς, σημείωσε πως η κατάσταση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά, δεδομένου ότι είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Κάνιε Γουέστ στις 24 Ιουλίου, πριν τον συναντήσει αυτοπροσώπως στις 26 Ιουλίου για να του δείξει την δουλειά του. “Ηθελε απλώς να καταλάβει τη δουλειά μας και τι αντιπροσωπεύει το σχέδιο; Του το εξηγήσαμε και αγάπησε την όλη την ιδέα. Ήταν τόσο ενθουσιασμένος που άρχισε να μας λέει ότι ονειρεύεται να συνεργαστεί μαζί μας. Στο τέλος της συνάντησης, μας είπε ότι επρόκειτο να διατηρήσει επαφή, αλλά δεν το έκανε.”

Σύμφωνα με τον Ντόκινς, το μόνο που ήθελαν είναι να αναγνωρίσει ο Κάνιε την συνεισφορά τους.