Παρακολουθώ με προσοχή βαθυστόχαστες προσεγγίσεις «έγκυρων» αρθρογράφων και αναλυτών, οι οποίοι στέκονται κριτικά στη στάση και την παρουσία της Goldman Sachs στην Ελλάδα!

Προφανώς η ολική επαναφορά εμβληματικών επενδυτικών project στον τομέα των επιχειρήσεων και του τραπεζικού συστήματος, τα οποία είχαν απαξιωθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις, ενοχλεί παλιά κατεστημένα…

Γιατί, κακά τα ψέμματα, η επίδραση της Goldman Sachs στο εγχώριο επιχειρηματικό και τραπεζικό τοπίο καταδεικνύεται μέσα από τα success stories της ΔΕΗ και της Τράπεζας Πειραιώς!

Η ΔΕΗ δύο μόλις χρόνια πριν, βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής, έτοιμη να την διαλύσουν και κατασπαράξουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που κυριαρχούν στο χώρο της ενέργειας! Μια κρατική επιχείρηση την οποία διαφέντευαν κομματόσκυλα και εργατοπατέρες.

Η οποία σε χρόνο μηδέν από την απαξία και τη λεηλασία κατέστη κυρίαρχη, εξυγιάνθηκε, εξέδωσε ομολογιακά με εξαιρετικά επιτόκια, πωλεί με τεράστια επιτυχία στα μεγαλύτερα funds του κόσμου το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ την ίδια ώρα όλοι ανεξαιρέτως επιδιώκουν να συνεργαστούν μαζί της σε επιχειρηματικά πλάνα και διαγωνισμούς!

Η τράπεζα Πειραιώς από την άλλη πλευρά, αποτελεί σημείο αναφοράς, πώς μια καταληστευμένη τράπεζα από πρώην διοικήσεις και εφοπλιστές – άρπαγες, όχι μόνο διασώθηκε, όχι μόνο απέκρουσε τον κατακερματισμό σε καλή και κακή που συγκεκριμένα κέντρα μεθόδευαν, αλλά αντιθέτως μέσα από μια στρατηγική όπου και πάλι η Goldman Sachs είχε ενεργό ρόλο μαζί με τη διοίκηση της τράπεζας και τη στήριξη του Μαξίμου, οδηγείται στην πρωτοκαθεδρία!

Είναι επομένως προφανές και δεν θέλει περαιτέρω ανάλυση ούτε σηκώνει και πολύ κουβέντα, πως τα παλιά κέντρα εξουσίας, οι πρώην διοικήσεις και τα πολιτικά, κομματικά και συνδικαλιστικά συστήματα, είναι ενοχλημένα από το turn around story της ΔΕΗ και της Τράπεζας Πειραιώς!

Και επειδή η επιτυχία αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη δική τους ανικανότητα και κακοδιαχείριση, τους φταίει η Goldman Sachs αφού, με την κυβέρνηση δεν τολμάνε να τα βάλουν! Βλέπετε της χρωστάνε όχι μόνο μία αλλά πολλές ασυλίες…

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον   Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.