Υποστηρίζουν ορισμένοι, οι συνήθεις καταστροφολόγοι, ότι η κυβέρνηση παρά τις προσπάθειές της δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσελκύσει ποιοτικούς ξένους θεσμικούς επενδυτές!

Και ότι όλοι όσοι επενδύουν στη χώρα μας διά μέσου αυξήσεων κεφαλαίου, ιδιωτικοποιήσεων ή ομολογιακών εκδόσεων είναι «κερδοσκόποι», δεν σκοπεύουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους επί μακρόν και αργά ή γρήγορα θα «χώσουν» στην αγορά!

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και πιστοποιείται στην πράξη όχι μόνο από την αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά κυρίως από την ΔΕΗ.

Είναι ενδεικτικό ότι τόσο στις ομολογιακές εκδόσεις όσο και στην ιδιωτικοποίηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ έκαναν την εμφάνισή τους τα

Ειδικά στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ έθεσαν υποψηφιότητα και πέρασαν στην επόμενη φάση της υποβολής οικονομικών προσφορών 9 πολύ δυνατά funds που η παρουσία τους από μόνη της συνιστά επιτυχία.

Επί του προκειμένου, για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς παρέμβαση στο μάνατζμεντ εκδήλωσαν ενδιαφέρον private equity funds όπως η OAK, η First, η Macguane, το CVC, το KKR, η Blackrock!

Πέραν πάσης αμφιβολίας πρόκειται για την απόλυτη επιτυχία της Goldman Sachs, της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ που κατορθώνουν να προσεγγίσουν ξένους θεσμικούς επενδυτές αυτής της δυναμικής και αυτής της ποιότητας κόντρα στους γνωστούς αγνώστους καταστροφολόγους και τα βαποράκια των κερδοσκόπων του Χ.Α.!

Και επιβεβαιώνεται στην πράξη το γεγονός πως αν ο Κυριάκος θέλει να πάει μπροστά η οικονομία και οι υπό κρατικό έλεγχο οργανισμοί όπως η ΔΕΗ θέλει για μάνατζερ Στάσηδες και όχι Σαχίνηδες! Καταλάβατε…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.