Με το νέο νόμο που μεταξύ άλλων καθορίζει τις αρμοδιότητες του ΤΧΣ και παρατείνει μεταξύ άλλων το χρόνο λειτουργίας του έως και το 2025 από το 2022 που ίσχυε, επέρχεται και μια ουσιαστική θεσμική αλλαγή στα ΔΣ των τραπεζών, όπου καταργούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που είχαν θέσει οι Θεσμοί, όταν το εγχώριο τραπεζικό σύστημα κατέρρευσε λόγω της ανικανότητας ή της κακοδιαχείρισης όλων όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό ενεργά, έμμεσα ή άμεσα, επί δεκαετίες, δηλαδή από το 2000 και μετά!

Και με τις διατάξεις του νέου νόμου, καταργούνται κριτήρια και όροι συμμετοχής, και ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή στα ΔΣ, όλων των φαντασμάτων του χθες, εκείνων στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικές και αθωώθηκαν, όχι λόγω έλλειψης στοιχείων, αλλά μέσω ασυλίας την οποία θέσπισε νομοθετικά η κυβέρνηση, βουτώντας τα θλιβερά απομεινάρια του χθες στην κολυμβήθρα του τραπεζικού και οικονομικού – επιχειρηματικού Σιλωάμ!

Και μαζί με τους πρώην τραπεζίτες ετοιμάζονται για ολική επιστροφή στο τραπεζικό σύστημα και οι δήθεν αξιόπιστοι και έντιμοι επιχειρηματίες!

Ξέρετε ποιοι! Όλοι αυτοί που μέσα από τις θέσεις των ΔΣ των τραπεζών ασκούσαν επιρροή, έκαναν κατάχρηση εξουσίας, έπαιρναν δουλειές, κατασκευές καταστημάτων, προμήθειες και απολάμβαναν «παράνομων» χρηματοδοτήσεων, ειδικών ρυθμίσεων αλλά και πρόσθετης παροχής ρευστότητας, εις βάρος των ανταγωνιστών τους, στην βιομηχανία και αλλού, στους οποίους έκλειναν τις κάνουλες για να προκαλέσουν ασφυξία και αργό θάνατο!

Η επιστροφή των ζόμπι και της διαπλοκής  

Και αφού έβγαζαν τα προερχόμενα από δάνεια χρήματα τους στο εξωτερικό, σε λογαριασμούς στην Ελβετία και τους φορολογικούς παραδείσους, αφού αγόραζαν βίλες, κότερα και ακίνητα στο Λονδίνο, το Μανχάτταν και τις Γαλλικές Άλπεις, στη συνέχεια βαράγανε κανόνι…

Όλος αυτός ο ετερόκλητος διεφθαρμένος αχταρμάς ετοιμάζει διθυραμβική επιστροφή στο σύστημα, μέσα από νομοθετήματα κυβερνητικά που δεν συνάδουν με την διαφάνεια, τον εκσυγχρονισμό και την πλήρη και οριστική εξυγίανση!

Και μαζί τους θα επιστρέψουν στα ΔΣ των τραπεζών και οι πάσης φύσεως νταραβεριτζήδες, λαμόγια, δήθεν, επικοινωνιολόγοι, κομματόσκυλα και συνδικαλιστές!

Και όλα θα γίνουν πάλι, από την αρχή, μια χαρά! Λεφτά υπάρχουν! Έρχεται και το …ΠΑΣΟΚ (σύμφωνα με τις έγκυρες δημοσκοπήσεις που έβγαζαν πρώτο τον Λοβέρδο), οπότε μπορούμε να μιλάμε με βεβαιότητα για …επανάληψη της ιστορίας, προδήλως ως παρωδίας…