Μολονότι δεν έχει ακόμη δώσει απτά δείγματα φυσικής παρουσίας και η επικοινωνία του γίνεται μόνο δια μέσω τηλεδιασκέψεων, είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται ότι ο Ιβάν Σαββίδης επιχειρεί την ώρα τούτη μία «επιστροφή» στα επιχειρηματικά, πολιτικά και ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας!

Μετά την «εξαφάνιση» του από τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή σχεδόν 3 χρόνια από την τελευταία φορά που κάποιος τον συνάντησε δια ζώσης σε ελληνικό έδαφος, ο Ρώσος επιχειρηματίας φέρεται να επιδιώκει την επιστροφή του στα εγχώρια δρώμενα, ακυρώνοντας επί της ουσίας όλη την σεναριολογία που τον ήθελε να πουλάει το Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τον τηλεοπτικό σταθμό Open και να «εγκαταλείπει» τον ΠΑΟΚ στην τύχη του!

Το γεγονός είναι ότι πράγματι ο Ιβάν Σαββίδης πιέστηκε από τον αμερικανικό παράγοντα να πουλήσει, κυρίως δια μέσω πιέσεων της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, προς την ελληνική κυβέρνηση και το Μαξίμου!

Και είναι επίσης γεγονός ότι επιδιώχθηκε να ενταχθεί από τους Αμερικανούς σε λίστα κυρώσεων Ρώσων ή φιλορώσων ολιγαρχών, προκειμένου να του επιβληθούν κυρώσεις, τις οποίες προσπάθησε να αποφύγει ανοίγοντας διάλογο με αμερικανικά funds για πώληση του 71,8% του ΟΛΘ (στην αμερικανική HIG, αλλά και ένα σκωτσέζικο fund) και Ελληνοαμερικανό παραγωγό ταινιών στη Νέα Υόρκη (Τζων Καλαφάτης) για την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού Open!

Στην πραγματικότητα, όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται, οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις πώλησης ΟΛΘ και Open ήταν προσχηματικές και αποσκοπούσαν ο Ρώσος ολιγάρχης να κερδίσει χρόνο μέχρις ότου οι πιέσεις των Αμερικανών ατονήσουν μετά την ένταση της Ρώσο-Ουκρανικής κρίσης!

Το μόνο που εξαναγκάστηκε ο Ιβάν Σαββίδης ήταν, να αποχωρήσει από την διεκδίκηση μέσω του ΟΛΘ του Λιμένος Αλεξανδρούπολης λόγω φορτικών πιέσεων των Αμερικανών, σε έναν διαγωνισμό που κατέστη άγονος, καθώς οι Αμερικανοί που μετείχαν σε κοινοπρακτικά σχήματα κρίθηκαν αναξιόπιστοι!

Μείζον ζήτημα με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ιβάν στην Ελλάδα! Τα ελάχιστα υπόλοιπα και τα προβλήματα στη μισθοδοσία του Open και όχι μόνο!

Στην παρούσα φάση λοιπόν και με τις εθνικές εκλογές να επίκεινται, διαφαίνεται πλέον μια σαφής και ξεκάθαρη τάση επιστροφής του Ιβάν Σαββίδη στα εγχώρια δρώμενα, μολονότι ο ίδιος προσωπικά δεν έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, όπως άλλωστε ποτέ δεν πήγε στο Πόρτο Καρράς για θερινές διακοπές, όπως το σύστημα προπαγάνδας του Ρώσου επιχειρηματία διέρρεε και καλλιεργούσε για λόγους εντυπώσεων!

Επί του προκειμένου ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να έχει διακόψει οριστικά κάθε συνομιλία ή διαπραγμάτευση για πώληση των βασικών περιουσιακών του στοιχείων, πολύτιμων παρεμβατικά όπως το Λιμάνι Θεσσαλονίκης και το Open, ενώ φέρεται αποφασισμένος να ενισχύσει τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ επενδύοντας σε μεταγραφικές κινήσεις, μετά από αρκετό καιρό, περίπου δύο χρόνων, πλήρους επενδυτικής εγκατάλειψης της ομάδας του Δικέφαλου του Βορρά!

Ο Ρώσος επιχειρηματίας επιχειρεί επιστροφή ενόψει εκλογών, με το βλέμμα στραμμένο στο Μαξίμου, το οποίοι ομολογουμένως του συμπαραστάθηκε, τον στήριξε και δεν τον αποδόμησε παρά τις εξωγενείς πιέσεις!

Και με την εμπειρία του ο Ιβάν Σαββίδης συνειδητοποιεί ότι μέσω της παρέμβασης του στη Βόρεια Ελλάδα μπορεί να «εκβιάσει καταστάσεις», να αποκτήσει ρόλο, επιρροή στο σύστημα και την εξουσία!

Ενώ μέσω των επαφών και των ειδικών σχέσεων που φέρεται να διαθέτει με μικρά κόμματα, πιθανολογεί ότι μπορεί να διαμορφώσει μετεκλογικές συνεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης!

Η «επιστροφή» του Ιβάν είναι γεγονός και μένει πλέον να καταδειχθεί στην πράξη εάν και πότε θα τον ξαναδούμε δια ζώσης, με τα μάτια μας να πατάει και πάλι σε ελληνικό έδαφος μετά από 3 ολόκληρα χρόνια «εξαφάνισης»!

Διαβάστε ακόμη: