Πρόσφατα, το People ανακοίνωσε ότι ο σέξι άντρας της χρονιάς είναι ο Πάτρικ Ντέμπσεϊ. «Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;», θα αναρωτήθηκες. Πώς είναι δυνατόν; Έχουμε Πολ Μεσκάλ, Πέδρο Πασκάλ, Νταμιάνο Νταβίντ – γιατί αυτός; Ε, η επιστήμη έρχεται να δώσει την απάντηση.

Τι είναι αυτό που καθιστά έναν άνθρωπο σέξι; Οι παράγοντες ποικίλλουν, και δεν είναι μόνο εξωτερικοί. «Το sexiness είναι στα μάτια του παρατηρητή», είπε η Μπλάνκα Κομπ, η οποία είναι ειδική στη γλώσσα του σώματος, στη HuffPost. «Κάποιους τους ελκύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, η φωνή μπορεί να χαρακτηριστεί σέξι, ανάλογα με τη χροιά. Κάποιος μπορεί να θεωρήσει σέξι έναν άνθρωπο ανάλογα με τη μυρωδιά του. Επίσης, η γλώσσα του σώματος που προδίδει αυτοπεποίθηση μπορεί».

Άλλοι παράγοντες, σύμφωνα με τους ειδικούς:

  • H βιολογία

«Πολλές θεωρίες έχουν ασχοληθεί με τους παράγοντες που επηρεάζουν το επίπεδο της έλξης που νιώθουμε για έναν άνθρωπο, και σχετίζονται τόσο με πολιτιστικά στοιχεία, όπως οι τάσεις της μόδας κάθε γενιάς ή οι διαφορές εθνικού χαρακτήρα, εξελικτικοί παράγοντες, όπως οι καμπύλες μίας γυναίκας που δηλώνουν τη γονιμότητα, και παράγοντες που εξαρτώνται από το περιβάλλον μας και όσα βλέπουμε συχνότερα γύρω μας», εξήγησε η Κέλσι Λάτιμερ, ψυχολόγος με έδρα τη Φλόριντα. «Αυτό υποδηλώνει ότι η έλξη εξαρτάται τόσο από βιολογικούς όσο και από επίκτητους παράγοντες».

Είναι, επίσης, σημαντικό να διαχωρίσουμε τις έννοιες της ωραίας εμφάνισης και του sexiness. Το τελευταίο, αναφέρεται σε κάτι «σεξουαλικό, ενδιαφέρον» και εξαρτάται από αυτό που βγάζεις προς τα έξω.

  • Η προσωπικότητα

Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου επηρεάζει το πόσο σέξι μας φαίνεται. «Σκεφτείτε το εξής», είπε η Λάτιμερ. «Έχετε γνωρίσει κάποιον που θεωρούσατε μέτριο εμφανισιακά και, όταν μιλήσατε λίγο παραπάνω, να συνειδητοποιήσατε ότι έχει τέλειο χαμόγελο ή όμορφα μάτια; Δεν είναι τυχαίο. Η προσωπικότητα μπορεί να αλλάξει τα αρχικά συναισθήματα, θετικά ή αρνητικά».

  • Το περιβάλλον μας

«Οι τάσεις της μόδας ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή, τη γενιά, τα πολιτιστικά στοιχεία και την ηλικία», εξήγησε η Λάτιμερ, η οποία τόνισε ότι το σεξαπίλ μίας γυναίκας και ενός άνδρα, δεν χρειάζεται να βασίζονται στα ίδια στοιχεία.

Επίσης, οι γεωγραφικές διαφορές γεννούν επηρεάζουν τα πρότυπα ομορφιάς και τους παράγοντες που μας γεννούν έλξη. Για παράδειγμα, άλλος είναι ο ορισμός του σέξι στις ΗΠΑ, άλλος στην Ιταλία και άλλος στην Ινδία.

Διαβάστε ακόμη: