Μια εντυπωσιακή εμφάνιση του John Galliano έγινε στο πλάι της Άννα Γουίντουρ στην έκθεση Μονέ-Μίτσελ η οποία γίνεται στη Fondation Louis Vuitton. Ο μεγάλος σχεδιαστής του οποίου η ζωή και η καριέρα ανατράπηκαν μέσα σε μια νύχτα, όταν μεθυσμένος σε ένα γαλλικό bistro επιδόθηκε σε ένα ακατάσχετο αντισημιτικό υβρεολόγιο, χωρίς να γνωρίζει ότι τον μαγνητοσκοπούν, τον τελευταίο καιρό διαπρέπει ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Οίκου Maison Margiela.

Στη φωτογραφία, ντυμένος αυστηρά και κάπως καταβεβλημένος από τα χρόνια, κοιτάζει σοβαρά από το πλάι την ισχυρή γυναίκα της αμερικανικής Vogue και της Conde Nast εν γένει.

H έκθεση “Monet – Mitchell” δημιουργεί έναν πρωτόγνωρο “διάλογο” μεταξύ των έργων δύο εξαιρετικών καλλιτεχνών, του Claude Monet (1840-1926) και της Joan Mitchell (1925-1992).

Παρουσιάζει την ιδιαίτερη ανταπόκριση κάθε καλλιτέχνη σε ένα κοινό τοπίο, το οποίο απεικονίζουν με ιδιαίτερα καθηλωτικό και αισθησιακό τρόπο.
Στους τελευταίους πίνακές του, τα νούφαρα, ο Monet είχε ως στόχο να αναπαραστήσει στο στούντιό του τα μοτίβα που παρατηρούσε επί μακρόν στην επιφάνεια της λίμνης με τα νούφαρα στο Giverny. Η Τζόαν Μίτσελ, από την άλλη πλευρά, εξερευνούσε μια ανάμνηση ή μια αίσθηση των συναισθημάτων που ένιωθε ενώ βρισκόταν σε ένα συγκεκριμένο μέρος που της ήταν αγαπητό, αντιλήψεις που παρέμεναν ζωντανές πέρα από το χώρο και το χρόνο. Δημιούργησε αυτές τις αφηρημένες συνθέσεις στο La Tour, το στούντιό της στο Vétheuil, ένα μικρό γαλλικό χωριό.

Διαβάστε ακόμη: