search

ΓΥΝΑΙΚΑ

Η εντυπωσιακή έκθεση του New York Historical Society για τις δίκες των μαγισσών Σάλεμ

300 χρόνια μετά οι δίκες των μαγισσών του Σάλεμ παραμένουν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μισαλλοδοξίας και αδικίας στην ιστορία της Αμερικής. Η μοναδική έκθεση της ένωσης ιστορικών της Νέας Υόρκης διατυπώνει το ερώτημα, "σε…

salem1

Τα συγκλονιστικά γεγονότα του 1692-3 οδήγησαν στο θάνατο 25 αθώων ανθρώπων. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ήταν γυναίκες.

Η έκθεση, που διοργανώνεται από το Μουσείο Peabody Essex, περιλαμβάνει απτά περιουσιακά στοιχεία και αντικείμενα από το παρελθόν που φωτίζουν τις πραγματικές ζωές των κατοίκων του Σάλεμ. Όσων κατηγορήθηκαν για μαγεία, των κατηγόρων τους και αυτών που τους υπερασπίστηκαν ενάντια σε νομικές κατηγορίες, διακινδυνεύοντας τη ζωή και τη φήμη τους.

Το Center of Women History της New-York Historical Society «επισκέπτεται» αυτό το σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία των ΗΠΑ με την έκθεση «The Salem Witch Trials: Reckoning and Reclaiming».

“Στη συντριπτική πλειοψηφία οι κατηγορούμενοι για μαγεία εκείνη την περίοδο ήταν γυναίκες τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη,” τόνισε μιλώντας στον ξένο τύπο η αναπληρώτρια διευθύντρια του Κέντρου, Anna Danziger Halperin.

H New-York Historical Society φέρνει στην έκθεση ιστορικά ντοκουμέντα όπως το «Malleus Maleficarum», εγχειρίδιο για την ταυτοποίηση και φόνο των μαγισσών, που εκδόθηκε στη Γερμανία το 1486. Αλλά και προσωπικά αντικείμενα κατοίκων του Σάλεμ, όπως ένα παράθυρο από το σπίτι των Towne.

Διαβάστε ακόμη: