Μεγάλος προβληματισμός έχει προκληθεί στους καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στην οικονομία και την αγορά από την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εμπλέξει το ΤΑΙΠΕΔ με τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης!

Ήδη προαναγγέλονται προσλήψεις, 7 τον αριθμό, στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να καταστεί έτοιμο από πλευράς ανθρώπινου και στελεχιακού δυναμικού να καταστρώσει πλάνα και να υποβάλει σχέδια και απόψεις για έργα άνω των 5,5 δις!!!

Πέραν πάσης αμφιβολίας οι πόροι από το Αναπτυξιακό Ταμείο είναι κρίσιμοι και καθοριστικοί για την προσπάθεια της χώρας να ξαναβάλει την οικονομία σε θετική τροχιά, να γίνουν νέες επενδύσεις, να ανατεθούν μεγάλα έργα που θα τροφοδοτήσουν την ανάκαμψη θα αυξήσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας!

Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει και προκαλεί προβληματισμό είναι: μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να κάνει αυτή τη δουλειά; Έχει την ικανότητα; Και αν ναι, γιατί μέχρι σήμερα απέτυχε οικτρά σε όλες τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις που προσπάθησε ανεπιτυχώς να υλοποιήσει;

Είναι επομένως προφανές πως η εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ σε μια τόσο κρίσιμη για την οικονομία υπόθεση, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή ένα εθνικό σχέδιο εν τη γενέσει του!

Και θα δυναμιτίσει μια εθνική προσπάθεια ανάκαμψης μετά την πανδημία και την οικονομική ύφεση.

Ας το ξανασκεφτούν στην κυβέρνηση τώρα πριν να είναι πολύ αργά! Διότι οι πόροι του Αναπτυξιακού ταμείου για να απορροφηθούν χρειάζονται κρατικούς διαχειριστές με γνώση, τόλμη, αποφασιστικότητα και όχι φιγουρατζήδες, αλαζόνες και αποτυχημένους ψευτοτεχνοκράτες!