Ζωντανό από τα συντρίμμια απεγκλώβισε η ελληνική ΕΜΑΚ ένα εξάχρονο κορίτσι, σε μια από τις δύο μεγάλες επιχειρήσεις των Ελλήνων διασωστών στην πόλη της Αλεξανδρέτας, στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, που χτυπήθηκε από τα φονικά 7,8 Ρίχτερ.

Νωρίτερα, η μικρή Φατμέ, αδελφή της εξάχρονης, απεγκλωβίστηκε δυστυχώς νεκρή.

Νωρίτερα, οι Έλληνες διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν 50χρονο πατέρα, μέλος τετραμελούς οικογένειας που παγιδεύτηκε κάτω από κλιμακοστάσιο, σε γειτονικό κτίριο, ενώ συνεχίζει τις προσπάθειες διάσωσης και άλλων εγκλωβισμένων στα συντρίμμια του φονικού σεισμού. <p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/kosmos/emak-apegklobise-zontani-exahroni-toyrkia">Η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε ζωντανή εξάχρονη από τα συντρίμμια του σεισμού στην Τουρκία -Η επιμονή Έλληνα διασώστη - iefimerida.gr</a></p>

Η κάμερα της ΕΡΤ που καταγράφει live την επιχείρηση της ελληνικής ΕΜΑΚ κατέγραψε νωρίτερα τη στιγμή που ο Έλληνας επικεφαλής διασώστης είπε «θα ξαναμπώ πάλι μέσα». Λίγη ώρα αργότερα απεγκλωβίστηκε το παιδί.

Τη στιγμή που το εξάχρονο κοριτσάκι βγαίνει από τα συντρίμμια οι παρευρισκόμενοι ξεσπούν σε χειροκροτήματα, ενώ οι διασώστες κλαίνε από τη συγκίνηση.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας εξήγησε ότι το κτήριο ήταν καινούριο και υπέστη ζημιές σε δύο υποστηλώματα όμως στην κατάρρευση διατηρήθηκε ζωτικός χώρος που επέτρεψε στο παιδί να μείνει ζωντανό. Ο ίδιος απέδωσε την κατάρρευση στις εδαφικές συνθήκες.

Νωρίτερα, οι Έλληνες διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν 50χρονο πατέρα, μέλος τετραμελούς οικογένειας που παγιδεύτηκε κάτω από κλιμακοστάσιο, σε γειτονικό κτίριο, ενώ συνεχίζει τις προσπάθειες διάσωσης και άλλων εγκλωβισμένων στα συντρίμμια του φονικού σεισμού.

Διαβάστε ακόμη: