Την ώρα που η Ελλάδα μπαίνει στην τελική ευθεία απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, η εστίαση επανέρχεται σήμερα αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο επιστροφής στην κανονικότητα, ενώ ο τουρισμός ανοίγει τις πύλες του στις 14 Μαΐου, είναι προφανές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει εφεξής να διαχειριστεί διαφορετικές εκδοχές Ελλήνων πολιτών!

Από τη μια πλευρά κατατάσσονται οι πολλοί, οι μη προνομιούχοι, όλοι εκείνοι που πειθάρχησαν στα μέτρα, σεβάστηκαν την συγκυρία και τους συμπολίτες τους.

Και η υπέρβαση τους είναι ότι στοιβάχτηκαν λόγω καιρικών συνθηκών σε πλατείες και παραλίες για το πρώτο μπάνιο ή μια ανάσα δροσιάς!

Από την άλλη υπάρχει η κατηγορία όλων εκείνων που πήγαν να την …σκαπουλάρουν, να παρακάμψουν τα μέτρα, να προσποιηθούν σοβαρό λόγο για να εκδράμουν των Αθηνών και των αστικών κέντρων και να πάνε στα χωριά τους ή στα εξοχικά ή ακόμη όπου είχαν κλείσει τετραήμερο!

Είναι αυτοί που τους γύρισαν πίσω από τα διόδια, αυτοί που δεν έσπασαν τα «μπλόκα», όλοι όσοι θεώρησαν ότι είναι τόσο πονηροί που θα υπερβούν ελέγχους και διαδικασίες! Αλλά τους σταμάτησαν, τους «έπιασαν»!

Υπάρχει και μια Τρίτη κατηγορία, που αντιπροσωπεύει μια άλλη εκδοχή Ελλήνων πολιτών!

Πρόκειται για την Ελλάδα των νεόπλουτων του Αστέρα Βουλιαγμένης, των δήθεν και των φαντασμένων που προκάλεσαν πληρότητα 100% στο ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα θυμίζοντας μέρες του παλιού ΠΑΣΟΚ , της διαπλοκής και των προνομιακών εργολάβων και προμηθευτών!

Νταραβεριτζήδες, μεσάζοντες, λαμόγια και άλλοι πολλοί παρατρεχάμενοι των επιχειρηματικών και πολιτικών συστημάτων σε μια παρά φύση συνάθροιση με κοινό σημείο αναφοράς την λατρεία της ψευδεπίγραφης χλιδής!

Αντίστοιχη συνομοταξία αποτελούν και οι  ψευτοχλιδάμπουρες της Μυκόνου, υπερφίαλοι και φαντασμένοι που παρέκαμψαν κάθε νόμιμη διαδικασία για να κάνουν διακοπές κάπου όπου δεν επιτρέπεται να βρίσκονται, οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν από τις αρχές επιλεκτικά, ανεξέλεγκτα, προσβάλλοντας τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, τους νόμους και την ηθική!

Και το Κράτος είναι υπόλογο απέναντι στο μέσο Έλληνα πολίτη, σε αυτόν που έμεινε εδώ πειθαρχημένος, ακόμη και σε αυτόν που η αστυνομία τον γύρισε πίσω από τα διόδια!

Γιατί υπάρχει κρατική και συλλογική ευθύνη για τους χιλιάδες ανεξέλεγκτους της Μυκόνου και της Κέρκυρας, όπου ξεφάντωσε μια νεοταξική ελίτ, που ξεπροβάλει επικίνδυνα μέσα από την πανδημία και τους περιορισμούς!

Διαφορετικές εκδοχές του Φουρθιώτη, θράσος, αυθάδεια, αλαζονεία, βεβαιότητα ότι βρίσκονται διαχρονικά στο απυρόβλητο!

Τέλος υπάρχει και μια Τετάρτη Ελλάδα, των μαϊντανών, των σελέμπριτις, των ψεύτο επιχειρηματιών και των νταραβεριτζήδων που συνοδευόμενοι από αδερφές και βίζιτες την έκαναν για άλλη μια φορά για Ντουμπάι!

Και προσέξτε. Τώρα η συγκυρία είναι χειρότερη, απειλητική. Γιατί την ώρα που η ινδική παραλλαγή του κορωνοιού απειλεί τον πλανήτη, στο Ντουμπάι το 30% του πληθυσμού είναι Ινδοί, ενώ επίσης είναι γνωστό και έχει γραφτεί ότι άρον – άρον οι Ινδοί πολίτες κατά εκατοντάδες χιλιάδες προσπαθούν να διαφύγουν από την Ινδία στο Ντουμπάϊ με κάθε μέσον!

Και ήδη η προσέλευση πληθυσμού Ινδών στο Εμιράτο είναι τεράστια!

Υπό αυτό το πρίσμα, όλο αυτό το παρά φύση συνονθύλευμα που συναθροίζεται στο Ντουμπάι σε μια επίδειξη πλούτου, χλιδής και ασέβειας προς τους υπόλοιπους «αιχμάλωτους» στη χώρα τους Έλληνες πολίτες, συνιστά και μια ασύμμετρη απειλή μετάδοσης της δολοφονικής ινδικής μετάλλαξης του κορωνοιού στη χώρα μας!

Για το λόγο αυτό επιβάλλεται να υπάρξει 14ήμερη αυστηρή καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από τα Εμιράτα, καραντίνα όχι στα σπίτια τους για να την κοπανάνε, αλλά σε δημόσια νοσοκομεία ή υπό κρατικό έλεγχο ξενοδοχεία και άλλου τύπου καταλύματα!

Ας το έχει λοιπόν στο μυαλό του ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός, με ποιους έχει να κάνει, ποιους έχει να διαχειριστεί στην επιστροφή προς την κανονικότητα και την πορεία της οικονομίας σε τροχιά ανάκαμψης με φόντο τις εκλογές περί τα τέλη της θητείας…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.