Αποτελεί την πρώτη του έκθεση μετά την πανδημία του κορωνοϊού, με τίτλο «Πτήσεις Ελευθερίας» και εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall στις 02 Ιουνίου.

Απόστολος Λάβδας, γκαλερί.

Ο φορέας για την κατάκτηση της πολυπόθητης ελευθερίας είναι οι αέναες πολύχρωμες πτήσεις, που γεμίζουν τους ουρανούς σε μία αδιάκοπη κίνηση προς τα πάνω.

Στα έργα του Απόστολου Λάβδα, αυτή τη φορά, γίνονται πρωταγωνιστές οι πεταλούδες και τα μπαλόνια, σύμβολα δυναμικά σε μία πανδαισία χρωμάτων και ρυθμών. Μοιάζουν να επιθυμούν να μεταδώσουν το πέταγμά τους και να ανοίξουν δρόμους σε ορίζοντες.

Απόστολος Λάβδας, γκαλερί.

Μαζί με τα αγαπημένα ποδήλατα και τις βάρκες, που μπαίνουν και αυτές στο κάδρο, έρχονται να σημειώσουν ότι δεν έχει σημασία το μέσον, αλλά η ίδια η απόδραση.

Η νέα σειρά έργων δημιουργήθηκε από τον Απόστολο Λάβδα τον τελευταίο χρόνο, μέσα από εμπλουτισμένη οπτική, που χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα και τον αυθορμητισμό του.

Μία ζωγραφική, βαθιά εξπρεσιονιστική, άμεση, πηγαία, αλλά και λυρική, που προσφέρει νότες αισιοδοξίας και χαράς. Μία αληθινή πανδαισία, που υμνεί τη δυνατότητα του πετάγματος και καλεί το θεατή να ανακαλύψει τη μαγεία του.

Απόστολος Λάβδας, γκαλερί.

Ο Απόστολος Λάβδας δημιουργεί πολλαπλά χρωματικά επίπεδα, με ορατές και στιβαρές πινελιές, που σχεδόν ξεχειλίζουν τους πίνακές του, καταλύοντας τα περιγράμματα και τα όρια.

«Η θεματογραφία των έργων μου είναι πολύ χαρακτηριστική για τη δημιουργία μου, ωστόσο εμπλουτίζεται ολοένα και περισσότερο στη διαδρομή του χρόνου. Όλα τα θέματα έχουν συγγένεια μεταξύ τους, συναντιούνται και ενώνονται στον χρόνο.

Αυτό που τα χαρακτηρίζει είναι η κίνηση, με αφαιρετική, εξπρεσιονιστική διάθεση. Τα έργα μου είναι αποτέλεσμα μνήμης και παρατήρησης. Ο έξω κόσμος αποτελεί τον κύριο φορέα έμπνευσής μου. Οι μνήμες μου ενεργοποιούνται σε ανύποπτο χρόνο.

Απόστολος Λάβδας, γκαλερί.

Κάτι που επίσης με φορτίζει δημιουργικά είναι η παρατήρηση των ανθρώπων και η κίνησή τους στον δρόμο», αναφέρει ο Απόστολος Λάβδας».

«Το πέταγμα αποτελεί για εμένα μία ακόμη ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης.  Την ελευθερία των πεταλούδων στη νέα σειρά έργων,  συχνά την αποδίδω με την ελευθερία του χρώματος.

Δε ζωγραφίζω αυτό που βλέπω, αλλά αυτό που φαντάζομαι. Αυτή είναι η αξία που κάνει τον καλλιτέχνη να ξεχωρίζει πολλές φορές», καταλήγει.

Απόστολος Λάβδας, γκαλερί.

Απόστολος Λάβδας εμμένει στη θέση ότι είναι ζωγράφος με την παραδοσιακή έννοια του όρου, ένας «καλλιτέχνης του δρόμου», ή ακόμα και ένας «ρομαντικός καταραμένος», που απολαμβάνει την καθαρή ζωγραφική.

Η έκθεση στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts – Golden Hall εγκαινιάζεται παρουσία του καλλιτέχνη στις 02 Ιουνίου και ώρα 18:30 έως 21.00.

Διάρκεια έκθεσης: 02 έως 14 Ιουνίου 2022.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 20:00.

Απόστολος Λάβδας, γκαλερί.