Απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα για τους «μπλε», που υποχρεώθηκαν στην πρώτη ήττα τους μετά από 17 συνεχόμενα 90λεπτα σε όλες τις διοργανώσεις και πρώτη έπειτα από 9 αγώνες πρωταθλήματος!

«Δράστης» ο Κάρλο Αντσελότι που πήρε την… εκδίκησή του κόντρα στην πρώην ομάδα του. Ο Ιταλός με μαεστρικό κοουτσάρισμα μπλόκαρε την Τσέλσι και οδήγησε την Έβερτον στη νίκη (1-0). Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι η Τσέλσι ήταν πολύ άτυχη αφού τρεις φορές είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο… ζωηρά το παιχνίδι και στο 21’ κέρδισαν πέναλτι, με τον Κάλβερτ-Λιούιν να ανατρέπεται από τον Μεντί. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Σίγκουρντσον, που έγραψε το 1-0.

Η Τσέλσι απάντησε άμεσα με δύο επικίνδυνες ευκαιρίες, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ρις Τζέιμς. Ο δεξιός μπακ των «μπλε» είδε τον Πίκφορντ να του βγάζει σε κόρνερ το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης επιχείρησε ένα σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι!

Η Τσέλσι είχε την πρώτη πολύ καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μάουντ να βρίσκει εντελώς εκτός εστίας τον Πίκφορντ, να επιχειρεί μια πολύ έξυπνη λόμπα και την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 81’ η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ είχε και τρίτο δοκάρι με μια τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μέισον Μάουντ.

Η Τσέλσι προσπάθησε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα με κάποια φλύαρα σουτ, με την Έβερτον να παίρνει εν τέλει μια πολύ σημαντική νίκη.