Η δίκαιη διαγραφή του Παύλου Πολάκη η οποία άργησε κιόλας αν αναλογιστεί κανείς τις μεγάλες απρέπειες στις οποίες έχει προχωρήσει ο ίδιος μέσα στην Βουλή, δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση Κεντροαριστερά.

Ο ίδιος εκπροσωπεί ένα μεγάλο ποσοστό ενός αντισυστημικού κόσμου που θέλει ριζοσπαστική πολιτική, που θεωρεί τους πολιτικούς «κλέφτες» και ζητάει δραστικές λύσεις. Kαι όμως, αυτό το κοινό είναι ενεργό και έχει επιρροή. Κινητοποιεί κόσμο και κυρίως κόσμο που δεν είναι αριστερός. Αλλωστε, οι αντισυστημικοί δεν έχουν ιδεολογία. Με όρους δημοσκόπησης ο Πολάκης μπορεί να κρατάει και ένα 3% των αντισυστημικών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ…

Υπό αυτή την έννοια είναι εξαιρετικά χρήσιμος για τον Κασσελάκη. Γι’ αυτό παρόλο που διαγράφτηκε διότι ήταν και δις υπόλογος μετά την απαξιωτική του συμπεριφορά στην Μαρία Συρεγγέλα, δεν θα μείνει μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει πάρει διαβεβαιώσεις από τον ίδιο τον Κασσελάκη, στο στυλ «κάτσε λίγο στον πάγκο μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα». Άλλωστε και ο ίδιος ο Πολάκης τονίζει ότι στα νομοσχέδια θα ψηφίζει ότι και η κεντρική γραμμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον 35 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ 31. Αν φύγουν άλλοι 5, θα χάσει την θεσμική ιδιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διότι ο Κασσελάκης το ξέρει καλά, ότι αν ο Πολάκης φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει κόμμα και αυτό το κόμμα θα κόψει για τα καλά ποσοστά από την Κουμουνδούρου. Άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα θέματα του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε ότι ο Πολάκης διαθέτει δύναμη στην Κεντρική Επιτροπή η οποία είναι πλέον κομμένη στα 3 λόγω της διαφωνίας των 87, στους κασσελακίστας και στην ομάδα του Πολάκη. Εξάλλου, να σας θυμίσω ότι και ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης είναι θερμός υποστηρικτής του Πολάκη και έχει προειδοποιήσει τον Κασσελάκη να μην κάνει light αντιπολίτευση όπως ο Τσίπρας.

Ο Πολάκης, ουσιαστικά, έφερε τον Κασσελάκη στο κόμμα μέσω του Καπνισάκη και είναι ένας από τους στυλοβάτες της αρχηγίας του. Ο δεύτερος είναι ο Νίκος Παππάς. Ο Πολάκης λοιπόν, έχει μετρηθεί και έχει βρεθεί ότι μπορεί να πάρει και ένα 3% επειδή αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό.

Διαβάστε ακόμη: