Την ώρα που η προσφορά κεφαλαίων στο book building της ΔΕΗ είναι πραγματικά πρωτοφανής, όπως άλλωστε αποκάλυψε έγκαιρα το Radar.gr, όταν δημοσιοποίησε πως τα προσφερόμενα κεφάλαια είχαν φτάσει τα 2,35 δις. ευρώ σε τρεις ώρες και όχι 1,3 δις. όπως γραφόταν, έχουν κάνει την εμφάνιση τους κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που αποσκοπούν να απαξιώσουν την Δημόσια Επιχείρηση και να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Πέραν πάσης αμφιβολίας, η σχετική αρθρογραφία περί απαξιωμένης ΔΕΗ και φαινομένου φούσκας, από τους γνωστούς «εργολάβους συμφερόντων» της πιάτσας, «συνεταιράκια ξεπεσμένων τραπεζιτών», υποκρύπτουν επιχειρηματικές σκοπιμότητες, συμφέροντα που χάνουν την κυριαρχία στο χώρο της Ενέργειας και εξελίσσονται από πρωταγωνιστές σε κομπάρσους!

Άλλωστε η συσσώρευση στην αύξηση της ΔΕΗ των κυρίαρχων funds στον κόσμο, που γράφονται στο βιβλίο προσφορών επιθετικά, καταδεικνύει όχι μόνο την πρωτοκαθεδρία και την επικείμενη ανάπτυξη της Δημόσιας Επιχείρησης -που από την απαξίωση και τον κατακερματισμό, κατέκτησε την πρωτοκαθεδρία του τομέα της Ενέργειας- αλλά και τις επεκτατικές κινήσεις της με εξαγορές!

Ήδη οι πληροφορίες λένε, πως την ώρα τούτη το παρασκήνιο δίνει και παίρνει, οι μυστικές συναντήσεις παραγόντων, επιχειρηματιών, χρηματιστών και μεγαλόσχημων πίσω από κλειστές πόρτες διαδέχονται η μια την άλλη, ενώ καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι διαχειριστές των διεθνών οίκων, που αδιαμφισβήτητα διαθέτουν επιρροή και πρόσβαση σε κάθε μορφής επιχειρηματική και πολιτική εξουσία!