Πέραν πάσης αμφιβολίας το Radar.gr και η στήλη έχουν στηρίξει σε απόλυτο βαθμό τις ενέργειες της διοίκησης Στάσση στη ΔΕΗ και έχουν σταθεί δίπλα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιτύχει την απόλυτη αναστροφή κατεύθυνσης στην επιχείρηση ηλεκτρισμού και από την απαξίωση και κατακερματισμό που μεθόδευαν τα ισχυρά εξωθεσμικά συμφέροντα, να καταστεί κυρίαρχη στο χώρο της ενέργειας και να επιτύχει ένα πρωτοφανές success story!

Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διοίκηση της ΔΕΗ λειτούργησε και λειτουργεί με καθαρά τεχνοκρατικά κριτήρια σεβόμενη τους μετόχους, (Έλληνες και ξένους, μικρούς και μεγάλους, ιδιώτες και θεσμικούς) την κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον!

Υπό αυτή την οπτική και με βάση φήμες και προφανώς αστήρικτες  υποθέσεις που διακινούνται από διαφόρους κύκλους δημιουργώντας εντυπώσεις, η διοίκηση της ΔΕΗ για να κλείσει οριστικά σενάρια τα οποία διαρρέουν συγκεκριμένα συμφέροντα, οφείλει να δώσει στην δημοσιότητα τη σύμβαση που υπέγραψε με την βιομηχανία, ούτως ώστε να καταστεί σαφές και ξεκάθαρη: ποια είναι η τιμολογιακή πολιτική, ποιο είναι το διάστημα διαρκείας της σύμβασης, τι άλλαξε στην πράξη μεταξύ της συγκεκριμένης και της προηγούμενης σύμβασης με τους βιομηχάνους η οποία έληξε!

Καθώς είναι προφανές πως αν φέρει τη σύμβαση της ΔΕΗ με τη βιομηχανία στο φως, θα αναδείξει πλήρως όλες τις πτυχές της υποθέσεις και θα ακυρώσει σενάρια που δημιουργούν υποψίες, τα οποία διακινούνται από διαπλεκόμενα και πάσης φύσης άλλα συμφέροντα!

Υπό αυτό το πρίσμα ο τεχνοκράτης κ. Στάσσης καλείται να δημοσιοποιήσει μια σύμβαση που επιβάλλεται να γνωρίζουν πρώτον, ο ελληνικός λαός που θα κληθεί να καταβάλει αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος και δεύτερον, οι έχοντες έννομο συμφέρον, από τους μετόχους και τις πιστώτριες τράπεζες έως τον κάθε ενδιαφερόμενο!