Ο επιμένων (και έχων δίκιο) νικά και γιαυτό η διοίκηση Γ. Στάσση στη ΔΕΗ έχει φτάσει στο «παρά ένα» που λένε σε συμφωνία για  νέα συμβόλαια προμήθειας με τη βαριά βιομηχανία για την περίοδο 2021-2022.

Με τις 4-5 πολύ μεγάλες  βιομηχανίες οι συζητήσεις είναι στο τελικό στάδιο και υπολογίζεται τον άλλο μήνα να πέσουν υπογραφές.

«Η αύξηση που θα εφαρμοσθεί στο ανταγωνιστικό σκέλος των χρεώσεων, εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στο 20%, ενώ είναι οριστικό πως στα νέα συμβόλαια δεν θα υπάρχουν εκπτώσεις συνέπειας» μας λέει κορυφαίος τεχνοκράτης της ΔΕΗ και συνεχίζει: «το ζητούμενο τώρα είναι πώς η διαφοροποίηση του καταναλωτικού προφίλ θα επηρεάζει τον τρόπο τιμολόγησης, ενώ δεν έχει λυθεί οριστικά  το ζήτημα με το ποσοστό στο οποίο θα ενεργοποιείται η ρήτρα take or pay επί της μηνιαίας κατανάλωσης και το τελικό πέναλτι ασυνέπειας».

Πάντως άλλοι κύκλοι της ΔΕΗ που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, εκφράζουν παράπονα για γενικότερες επαφές μεγαλοεπιχειρηματιών με …υψηλά κλιμάκια (εκτός ΔΕΗ φυσικά) που δυσκολεύουν τις κινήσεις της διοίκησης.

«Εξω γίνονται συμφωνίες που τις μαθαίνουμε από τις εφημερίδες και ύστερα καλούμαστε εμείς να διαπραγματευτούμε» λένε.

Εμείς απλώς το καταγράφουμε και τίποτε περισσότερο…