Η αλυσίδα κινηματογράφων σκέφτεται σοβαρά την πιθανότητα να καταθέσει αίτηση πτώχευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς συνεχίζει να αγωνίζεται με υψηλό χρέος.

Η εταιρεία, στην οποία ανήκει επίσης η αλυσίδα PictureΗouse στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνωστοποίησε ότι εξετάζει τις επιλογές για τον τρόπο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης. Οι μετοχές της Cineworld σημείωσαν «βουτιά» την Παρασκευή (19/08), ύστερα από δημοσίευμα ότι ετοιμάζεται να υποβάλλει αίτηση πτώχευσης.

Οι ιθύνοντες τόνισαν ότι «επί του παρόντος, οι κινηματογράφοι της παραμένουν «ανοικτοί για τη λειτουργία τους, όπως συνήθως».

«Η Cineworld αναμένει να διατηρήσει τις δραστηριότητές της κατά τη συνήθη πορεία μέχρι και ύστερα από οιαδήποτε κατάθεση αίτησης και τελικώς, να συνεχίσει μακροπρόθεσμα τη λειτουργία της, χωρίς σημαντικές επιπτώσεις στους εργαζομένους», επισημάνθηκε σε επίσημη ανακοίνωση.

Η Cineworld διαθέτει 9.189 οθόνες σε περισσότερες από 750 τοποθεσίες. Δραστηριοποιείται σε δέκα χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Πολωνίας και του Ισραήλ.

Όπως και άλλες κινηματογραφικές αλυσίδες, η Cineworld επλήγη σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού. Η εταιρεία είχε ελπίδες για μπλοκμπάστερ όπως η τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ, “Top Gun: Maverick” και “Thor: Love And Thunder” θα προσέλκυαν ξανά το κοινό, μετά τους περιορισμούς και τα λόκνταουν.

Προσφάτως, ενημέρωσε ότι τα επίπεδα πελατών μετά τον κορωνοϊό ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα και κατηγόρησε τις «περιορισμένες κυκλοφορίες ταινιών».

Τη 19η Αυγούστου, επίσης, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Cineworld ετοιμαζόταν να καταθέσει αίτηση πτώχευσης «εντός εβδομάδων», στέλνοντας την τιμή της μετοχής στα… τάρταρα.

Απαντώντας στο δημοσίευμα, η αλυσίδα κινηματογράφων υποστήριξε ότι εξετάζει διάφορες επιλογές, μία από εκείνες και η κατάθεση αίτησης κατά το κεφάλαιο 11 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο μηχανισμός πτώχευσης του Κεφαλαίου 11 επιτρέπει σε μία εταιρεία να συνεχίσει τη λειτουργία της, ενώ διαπραγματεύεται με τους πιστωτές.

Διαβάστε ακόμη:

Το comeback των τραπεζών, ο ρόλος Goldman Sachs – JP Morgan, το Helikon, η αντίδραση της ΔΕΗ, το deal της Τέρνα Ενεργειακής και η κυριαρχία Μότορ Όιλ και ΕΛ.ΠΕ.!