Ο Ryan Cohen και ο Jake Freeman έχουν εδραιωθεί ως οι μοναδικοί και σπάνιοι νικητές από τις εξελίξεις με τη μετοχή της Bed Bath & Beyond (BBBY ).

Ο πρωταθλητής του “meme stock” και φοιτητής κολεγίου εξαργύρωσε περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια σε συνδυασμένα κέρδη από τη μετοχή του λιανοπωλητή οικιακών ειδών τον Αύγουστο – λιγότερο από οκτώ μήνες πριν από την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας την Κυριακή.

Ο Cohen, συνιδρυτής της Chewy και πρόεδρος της GameStop, επένδυσε περίπου 121 εκατομμύρια δολάρια στο BBBY το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Αγόρασε το 9,8% του λιανοπωλητή οικιακών ειδών, καθώς και δικαιώματα αγοράς στις μετοχές του.

Ο ακτιβιστής επενδυτής και ειδικός σε meme-stock πούλησε όλες τις μετοχές και τα δικαιώματα προαίρεσης για 189 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο, πράγμα που σημαίνει ότι απέκτησε απόδοση περίπου 68 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα οκτώ μηνών.

Ο Cohen αγόρασε την BBBY σε τιμές που κυμαίνονταν από περίπου 13 έως 17 δολάρια, σύμφωνα με την κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η μετοχή σκαρφάλωσε έως και 30 δολάρια τον Αύγουστο, ή 100 φορές την τιμή κλεισίματος των 30 σεντς την Παρασκευή.

«Οι απόψεις μου για την επιχείρηση άλλαξαν σαφώς», είπε ο Cohen, ο οποίος πίεσε για αλλαγές στην εταιρεία, σχετικά με τις εκπτώσεις πέρυσι. Επισήμανε την BBBY με επιθετική επαναγορά μετοχών και στη συνέχεια ανέφερε βαριές απώλειες ως σημαντική “κόκκινη σημαία”.

Εν τω μεταξύ, ο Jake Freeman πλήρωσε περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια για μερίδιο 6,2% στο BBBY, το οποίο αποκάλυψε για πρώτη φορά στα τέλη Ιουλίου.

Η Freeman Capital Management του φοιτητή κολεγίου πούλησε ολόκληρη τη θέση της λιγότερο από ένα μήνα αργότερα για πάνω από 130 εκατομμύρια δολάρια — κοντά στο σύνολο της κεφαλαιοποίησης της BBBY στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Ο Freeman, ηλικίας μόλις 20 ετών τότε, είπε ότι αγόρασε μετοχές BBBY επειδή φαινόταν να τιμολογούνται για χρεοκοπία.

Διαβάστε περισσότερα