Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2–0 στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και πανηγύρισε την κατάκτηση του τρίτου νταμπλ στην ιστορία της. Η «ένωση», παρ’ ότι αγωνίσθηκε με δέκα παίκτες από το 6ο λεπτό λόγω της αποβολής του Λάζαρου Ρότα με απευθείας κόκκινη κάρτα, κατόρθωσε να φθάσει στο ιστορικό επίτευγμα χάρη στο τέρμα του Αρόλντ Μουκουντί στο 26ο λεπτό και το –σπουδαίας κλάσης και ποιότητας– γκολ του Πάολο Φερνάντες, στο 90+1’.

Η ΑΕΚ, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, επικράτησε με 2–0 του ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και κατάφερε να φθάσει στην κορυφή όσον αφορά τους δύο εγχώριους τίτλους σε μία σεζόν, για πρώτη φορά μετά το 1978 και τρίτη, στην ιστορία της.

Ο Αρόλντ Μουκουντί «άνοιξε» τον δρόμο για τη νίκη των «κιτρινόμαυρων», σκοράροντας στο 26’ για το 1–0 με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νίκλας Ελίασον. Ο Πάολο Φερνάντες «έβαλε» το… κερασάκι στην τούρτα, δεχόμενος την ασίστ του Στίβεν Τσούμπερ, εκθέτοντας τον Ίνγκασον, τον οποίο άφησε πίσω με μία φανταστική ντρίμπλα και πλασάροντας ιδανικά για το τελικό 2–0.

Πάολο Φερνάντες, ΑΕΚ.

Αυτή είναι η πρώτη κατάκτηση κυπέλλου της «ένωσης», από το 2016. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχασε για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική σεζόν στον τελικό, καθώς πέρυσι ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 1–0, στο «Σπύρος Λούης».

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60’ Γιόνσον), Πινέδα (60’ Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (86’ Φερνάντες), Ελίασον (82’ Μάνταλος), Γκαρσία (60’ Άμραμπατ), Τσούμπερ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (60’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86’ Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (60’ Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (78’ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Τάισον, Κωνσταντέλιας (86’ Τζίμας), Ζίβκοβιτς, Τόμας.

Διαβάστε ακόμη: