Ο στόχος της Άρσεναλ ήταν να αποκτήσει τον Μάρτιν Όντεγκααρντ από την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός που αγωνίστηκε πέρσι στην ομάδα του Λονδίνου δανεικός άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και ο Αρτέτα επιθυμούσε διακαώς να τον κρατήσει στο Λονδίνο.

Τελικά τα κατάφερε. Έναντι ποσού που ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, οι «κανονιέρηδες« βάρεσαν επιτέλους… μεταγραφική κανονιά, εντάσσοντας στο ρόστερ τους τον 22χρονο επιτελικό μέσο για τα επόμενα 5 χρόνια!

Από την αρχή του καλοκαιριού φαινόταν πως ο Όντεγκααρντ δεν ήθελε να επιστρέψει στην Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ. Όντας δανεικός στην Άρσεναλ από τον περασμένο χειμώνα, ο Νορβηγός είχε επιτέλους αυτό που ζητούσε: αγωνιστικό χρόνο. Στο Λονδίνο ο νεαρός ποδοσφαιριστής είδε αρκετό χρόνο συμμετοχής, κάνοντας μάλιστα ωραία πράγματα στα γήπεδα της Premier League.

Σε μια βαρετή και χωρίς εμπνεύσεις Άρσεναλ, ο Όντεγκααρντ βρήκε την ευκαιρία να «ζωγραφίσει». Κάνοντας άμεσα αισθητή την παρουσία του, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα φάνηκε να παίρνει τα πάνω της με την άφιξη του.

Φέτος, με την επιστροφή του στην Ισπανία, ο Νορβηγός το πρώτο πράγμα που σκεφτόταν ήταν το… πως θα φύγει. Βλέποντας πως στην τριάδα των χαφ βρισκόταν πίσω στην ιεραρχία, ήθελε να φύγει από το «Μπερναμπέου» σε μόνιμη βάση. Η «βασίλισσα» δεν στάθηκε εμπόδιο στον νεαρό χαφ, δίνοντας τον λόγο της πως αν έρθει η κατάλληλη πρόταση δεν θα σταθεί εμπόδιο. Η Άρσεναλ έκανε τελικά αυτή την πρόταση και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.