του αιτήματος παράτασης από Ελλάκτορα και Vinci του διαγωνισμού για την Εγνατία Οδό και η επιβεβαίωση του radar.gr
 
Στις αρχές της εβδομάδας είχαμε αποκαλύψει ότι η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ απέρριψε το αίτημα δύο υποψηφίων κοινοπραξιών που αποτελούνται από πολύ ισχυρές ελληνικές και ξένες εταιρίες ως προς την παράταση διενέργειας του διαγωνισμού παραχώρησης επί 35 χρόνια της Εγνατίας Οδού, αντί για τις 11 Δεκεμβρίου να πραγματοποιηθεί δηλαδή μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου λόγω lockdown και κορωνοϊού.
Το σκεπτικό του αιτήματος παράτασης από τις δύο κοινοπραξίες, οι οποίες αποτελούνται από ΕΛΛΑΚΤΟΡΑ και VINCI – Μυτιληναίο, ήταν πως ένας διαγωνισμός που μπορεί να αποφέρει έσοδο για το Δημόσιο από 1 έως και 1,5 δισ. θα πρέπει να διενεργηθεί υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις στην καλύτερη δυνατή στιγμή. Στην πιάτσα πάντως οι πληροφορίες λένε πως η μη αποδοχή του αιτήματος δεν έχει να κάνει μόνο με το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και με εντολή που δόθηκε από πολύ ψηλά με αφορμή την μη περαιτέρω καθυστέρηση του διαγωνισμού. Θυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο μήνα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ επιχείρησε να αλλάξει δύο όρους του διαγωνισμού σχετικά με τις εγγυήσεις των τραπεζών αλλά και την δυνατότητα υποβολής αντιπροσφοράς εάν η διαφορά πρώτου και δεύτερου είναι χαμηλότερη από 15 μονάδες.
Προς επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του RADAR ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στην Βουλή σχετική επίκαιρη ερώτηση.