Oλα έτοιμα για την μεγάλη πρεμιέρα που θα κάνει η Ελένη Μενεγάκη στο Mega και η παρουσιάστρια επιφύλασσε μία έκπληξη σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Βοτανικό Κήπο.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε την ημερομηνία που θα γίνει η πρεμιέρα της εκπομπής της και σίγουρα είναι μια ημερομηνία που ελάχιστοι περίμεναν. Ενώ τα σενάρια έδιναν κι έπαιρναν ότι η εκπομπή θα ξεκινήσει είτε στις 6 είτε στις 13 Σεπτεμβρίου, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί αφού η πρεμιέρα θα γίνει μεσοβδόμαδα, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.

«Συνειδητοποίησα ότι μου έλειψε η τηλεόραση, όταν άρχισα να ξανασκέφτομαι τον εαυτό μου μέσα σε αυτήν. Δεν μπορώ να σας πω ότι από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Δεκέμβρη έλεγα «εγώ γιατί δεν είμαι εκεί»; Καθόλου. Όταν άρχισα όμως να το δουλεύω στο μυαλό μου, ότι αν νιώθω και θέλω να είμαι πάλι μέσα στην τηλεόραση, είναι μια απόφαση που πρέπει να την πάρω τώρα, δηλαδή μεταξύ Γενάρη – Μάρτη. Μετά δεν έχει αξία», είπε η Ελένη Μενεγάκη.

Για την προετοιμασία της εκπομπής της, η παρουσιάστρια είπε: «Καταρχήν δεν είχα συνεργάτες. Η αρχισυντάκτριά μου, εγώ και ο παραγωγός, κλείσαμε. Τρεις μπαίναμε σε αυτό το γραφείο, κοιταζόμασταν τον Απρίλη: «Θα στήσουμε εκπομπή; Θα προλάβουμε»; Τελικά, όλα τα πράγματα έχουν τον χρόνο τους, τη σωστή στιγμή και όταν δεν τα πιέζεις και τα αφήνεις γίνονται μόνα τους».

Επιστρέφει στο MEGA από όπου ξεκίνησε

Ξεκίνησε την καριέρα της ως παρουσιάστρια το 1991, από το κανάλι MEGA και την εκπομπή, «Κοκτέιλ», στο πλευρό του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη. Έπειτα, το 1992, έκανε ένα πέρασμα από τις σειρές «Αχ Ελένη» και «Τα Μπακούρια» ενώ συμμετείχε και στο τηλεπαιχνίδι «Mega Banca» ως συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Πολυχρονίου για δύο σεζόν.

Το 1995, υπέγραψε συμβόλαιο με το κανάλι ΑΝΤ1 και πρωταγωνίστησε για μια σεζόν στη σειρά «Πάτερ ημών» μαζί με τον Κώστα Καρρά. Επίσης, ξεκίνησε να παρουσιάζει την ψυχαγωγική εκπομπή «Πρωινός καφές», η οποία την ανέδειξε ως παρουσιάστρια και κράτησε δέκα χρόνια. Παράλληλα παρουσίαζε και τα «Καλλιστεία ΑΝΤ1» ενώ έκανε προσκεκλημμένη (γκεστ) εμφάνιση στις σειρές «Καραμπόλα» (1997) και «Νταντά για όλες τις δουλειές» (1998).

Το 2005, πήρε μεταγραφή για το κανάλι ALPHA και ανέλαβε τη παρουσίαση της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής «Καφές με την Ελένη», η οποία ολοκληρώθηκε σε έξι σεζόν. Από το 2011 μέχρι το 2020, παρουσίαζε τη μεσημεριανή ψυχαγωγική εκπομπή «Ελένη» ενώ παράλληλα εμφανίστηκε ως γκεστ στις σειρές «Από άλλο ανέκδοτο» (2014) και «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» (2017).