Η Αντζελίνα Τζολί λανσάρει το νέο της fashion project, το «Atelier Jolie», και δεν θα μπορούσε να το κάνει με καλύτερο τρόπο από ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο στη Vogue.

Η 48χρονη ηθοποιός, σκηνοθέτιδα, φιλάνθρωπος και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO πόζαρε στον φακό της εμβληματικής φωτογράφου Άνι Λίμποβιτς για το τεύχος Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει η ίδια η Vogue, η συνέντευξη, τα βίντεο και οι φωτογραφίες προηγήθηκαν της απεργίας του SAG-AFTRA.

Η Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα και ακτιβίστρια ποζάρει για το cover της «Βίβλου της Μόδας» και μιλά για το νέο της επαγγελματικό εγχείρημα, αυτή τη φορά στον χώρο της μόδας.

«Δεν θέλω να γίνω μεγάλη σχεδιάστρια μόδας», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Θέλω να χτίσω ένα σπίτι για να γίνουν άλλοι», προσθέτει. «Ελπίζω να αλλάξω πολλές πτυχές της ζωής μου, κοιτώντας μπροστά», επισημαίνει η Αντζελίνα Τζολί.

Για το ψηφιακό εξώφυλλο της Vogue, η Τζολί μιλάει για την γέννηση της ιδέας του «Atelier Jolie», τη διαρκή εξέλιξη του στιλ της αλλά και ό,τι «σώθηκε» από τη μητρότητα.

Στόχος της είναι να δημιουργήσει μια κοινότητα και να σπάσει το παραδοσιακό καλούπι των διασημοτήτων. Το μοντέλο του Atelier Jolie μπορεί να συγκριθεί ίσως με το brand The Row των διδύμων αδελφών Όλσεν, όπου η φήμη των δημιουργών δεν επισκιάζει τα ρούχα.

Μάλιστα, η καλλιτεχνική διευθύντρια της Chloé, Gabriela Hearst, ένωσε τις δυνάμεις της με την Τζολί για τη δημιουργία μιας ethical capsule collection.

Στο εξώφυλλο, φορά ένα αέρινο, στράπλες tie-dye φόρεμα και ψηλοτάκουνα πέδιλα, ενώ κρατά δύο δοχεία με μπογιά και μοιάζει να ψεκάζει. Στη θεατράλε πόζα, με φόντο έναν βαμμένο ροζ τοίχο με γκράφιτι, ο αέρας παρασύρει το φόρεμα με τις πιέτες, δημιουργώντας ένα εφέ κίνησης.

Σε άλλο κλικ, ποζάρει με ένα χρυσό slip φόρεμα που αγκαλιάζει τη σιλουέτα της και μια καφέ κάπα, ενώ είναι ξυπόλητη, με φόντο έναν χρυσό τοίχο.

Ωστόσο, δεν πόζαρε μόνο μόνη της αλλά και με δύο από τα παιδιά της, τη 18χρονη Ζαχάρα και τον 19χρονο Παξ, που την βοήθησαν με τη δημιουργία του Atelier Jolie.

Ως μητέρα έξι παιδιών, η Τζολί θεωρεί σημαντικές προσπάθειες όπως αυτή, ένα έργο για όλη την οικογένεια. «Ήμουν 26 ετών όταν έγινα μητέρα», λέει. «Όλη μου η ζωή άλλαξε. Το να έχω παιδιά με έσωσε και με έμαθε να βρίσκομαι σε αυτόν τον κόσμο διαφορετικά».

Η Vogue μοιράστηκε και ένα βίντεο από τα backstage της φωτογράφισης, όπου η Τζολί δέχεται τις οδηγίες της Λίμποβιτς, διαλέγει ρούχα και κοσμήματα και ποζάρει σαν μοντέλο στον φακό.

Το Atelier Jolie βρίσκεται σε ένα εμβληματικό κτίριο στη Νέα Υόρκη, στην Great Jones 57, και είναι κάτι σαν ιερός χώρος.

Ο Andy Warhol αγόρασε το διώροφο κτίριο το 1970, νοικιάζοντας τον δεύτερο όροφο στον φίλο του Jean-Michel Basquiat μια δεκαετία αργότερα, λίγο μετά τη γνωριμία τους.

Διαβάστε ακόμη: