Μια πολύ σύνθετη υπόθεση, σχετικά με τα bonus των τραπεζιτών και την παρέμβαση του πρωθυπουργικού συμβούλου Αλ. Πατέλη για να μη διανεμηθούν στα τραπεζικά στελέχη, είδε το φως της δημοσιότητας και η οποία εμπεριέχει πολύ παρασκήνιο!

Κατ’ αρχήν, για να ξεκαθαρίζουμε, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με τον Πατέλη και στηρίζουμε την απόφασή του! Από πού κι ως πού θέλουν και bonus οι τραπεζίτες;!

Δεν φτάνει που πετάνε στον δρόμο τον κοσμάκη και μοιράζουν δάνεια στα funds μπιτ παρά, σε τιμές εξευτελιστικές και προκλητικές, με προσυμφωνίες, εις βάρος των ίδιων των τραπεζών και της κοινωνίας, θέλουν και αμοιβές, τρομάρα τους!

Αλλά αυτό είναι το απύθμενο θράσος: αντί να κάνουν τον σταυρό τους που λόγω ασυλίας γλύτωσαν την μπουζού (ή ψειρού) θέλουν να τα αρπάξουν και από πάνω, την ώρα που η κοινωνία έχει συνθλιβεί και της κόβουν το ρεύμα!

Επιπροσθέτως, δεν είναι οι τραπεζίτες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την μείωση των κόκκινων δανείων, αλλά ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ.

Ο κοινός λογαριασμός Πατέλη με στενό φίλο στην Εθνική και οι εξηγήσεις που δεν δόθηκαν…

Πάμε παρακάτω τώρα: ο Αλ. Πατέλης, για όποιον δεν το γνωρίζει, είχε μια αντιπαράθεση με την μία εκ των δύο τραπεζών, στην προκειμένη περίπτωση την Εθνική.

Οι πληροφορίες που προέρχονται από κύκλους της διοίκησης της Εθνικής κάνουν λόγο για «εκδικητική στάση» του Αλ. Πατέλη προς τον κ. Παύλο Μυλωνά, επειδή ο τελευταίος ως ώφειλε φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις από τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού για εμβάσματα σε κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με στενό του φίλο!

Αληθεύει, άραγε, η πληροφορία την οποία διαδίδει η Εθνική Τράπεζα όσον αφορά στις εξηγήσεις που ζητήθηκαν από τον κ. Πατέλη και τις οποίες δεν έδωσε;

Το προσωπικό παιχνίδι Ξηρουχάκη με τους τραπεζίτες

Το τρίτο ζήτημα και πολύ σοβαρό έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του ΤΧΣ και το προσωπικό παιχνίδι του επικεφαλής κ. Ξηρουχάκη!

Τώρα, όπως καταγγέλλει ο Πατέλης, οι τραπεζίτες πήγαν να πάρουν έγκριση από το ΤΧΣ για τα bonus, πίσω από την πλάτη της κυβέρνησης!

Και ο Ξηρουχάκης την έδωσε για να κάνει το καλό παιδί στους τραπεζίτες και να χτίσει σχέσεις για το αύριο. Όπως φέρεται να έκανε και πριν από μεγάλη αύξηση κεφαλαίου πρόπερσι τον Δεκέμβριο (2020), όταν έκανε αρχικά τον δύσκολο και μετά άλλαξε πλεύση! Γιατί;

Ευθύνη της κυβέρνησης οι αποτυχημένες επιλογές Πατέλη, Μυλωνά, Ξηρουχάκη και επιστροφής των φαντασμάτων τού χθες στα Δ.Σ. των τραπεζών!

Οι ευθύνες, ωστόσο, βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση. Και για την επιλογή του Ξηρουχάκη, και για την επιλογή του Μυλωνά, αλλά και για την επιλογή Πατέλη.

Και το χειρότερο είναι πως μέσα από τον νέο νόμο για το ΤΧΣ δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψει στα Δ.Σ. των τραπεζών κάθε καρυδιάς καρύδι.

Από τους πρώην αποτυχημένους τραπεζίτες που διέλυσαν τις τράπεζες και μας έριξαν στα μνημόνια, μέχρι τα λαμόγια (επιχειρηματίες) εκείνα που μετέχοντας στα Δ.Σ. των τραπεζών πέτυχαν προνομιακές χρηματοδοτήσεις, σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, έκαναν εξυπηρετήσεις σε τρίτους και έπαιρναν δουλειές με απευθείας αναθέσεις!

Ως πότε, πια, θα ανεχθούμε το «πήγαιν’-έλα» όλου αυτού του συρφετού;