Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε με ανάρτηση του στο Twitter την χθεσινή επίσκεψη των μελών της ελληνικής Παραολυμπιακή ομάδας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη έγινε για πρώτη φορά καθώς κατά το παρελθόν δεν ήταν δυνατή η προσβασιμότητα. «Πλέον αυτό αλλάζει και ένα από τα ιστορικότερα μνημεία είναι προσβάσιμο για όλους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα στην Ακρόπολη. Για πολλούς από τους φανταστικούς Παραολυμπιονίκες μας, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια επίσκεψη ήταν δυνατή καθώς προηγουμένως υπήρχαν προβλήματα προσβασιμότητας. Αυτό αλλάζει και ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του κόσμου είναι πλέον προσβάσιμο σε όλους», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης. 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός συνοδεύει την ανάρτησή του με τέσσερις φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται οι Παραολυμπιονίκες μας στην Ακρόπολη.

 

Στην Ακρόπολη η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα

Λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή τους για το Τόκιο, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, υπό τον Πρόεδρο της Χρήστο Καλούδη και τα μέλη της Εθνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, επισκέφτηκαν την Ακρόπολη.

Στη συμβολική τους επίσκεψη, τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσία του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη , του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου, του καθηγητή Μανόλη Κορρέ, της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών Έλενας Κουντούρη και υπηρεσιακών στελεχών του ΥΠΠΟΑ.

Όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υποδεχόμενη τους αθλητές «Σήμερα είναι μια μέρα μεγάλης χαράς και μεγαλύτερης συγκίνησης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υποδέχεσαι στην Ακρόπολη, μπροστά στον Παρθενώνα, τους αθλητές της Παραολυμπιακής μας Ομάδας. Όλους τους αθλητές μας που, όπου αγωνίζονται τιμούν την Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι για το έργο που έγινε στην Ακρόπολη. Για τον ανελκυστήρα, για τις διαδρομές. Γιατί πλέον, αυτό το σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού μπορεί να είναι προσβάσιμο από τα άτομα με αναπηρία, από το σύνολο της κοινωνίας, τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες της Ακρόπολης. Το δικαίωμα της πρόσβασης στον Πολιτισμό δεν μπορεί να αφορά κάποιους. Πρέπει να αφορά όλη την κοινωνία. Σήμερα, η χαρά, το χαμόγελο και τα λόγια που ακούσαμε από τους Παραολυμπιονίκες μας, νομίζω, ότι είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους συνεργάτες μου. Για όλους όσους συνέβαλαν προκειμένου να γίνουν τα συγκεκριμένα έργα προσβασιμότητας στην Ακρόπολη. Την Επιστημονική Επιτροπή της Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως. Αυτή η μέρα μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία και βέβαια, όλοι ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι οι αθλητές μας θα γυρίσουν και από το Τόκιο με πολλά μετάλλια».