Δεν χωρεί αμφιβολία ότι μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις του πρόσφατου χρονικού διαστήματος, η Alpha bank όχι μόνο ανακτά την χαμένη ιστορική της αίγλη αλλά αναδεικνύεται σε κυρίαρχο παράγοντα του τραπεζικού συστήματος και της εθνικής οικονομίας!

Η ιστορική τράπεζα που ίδρυσε η οικογένεια Κωστόπουλου και η οποία χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή ως κορυφαίο ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα, πραγματοποιεί τη μεγάλη επιστροφή αφήνοντας πίσω της οριστικά την περίοδο του τραπεζικού Μεσαίωνα κατά τη διάρκεια του οποίου η Alpha bank σκιάστηκε από αμφιλεγόμενες προσωπικότητες!

Αλλά και από μια σειρά τραπεζικών πράξεων από συγκεκριμένους διοικητικούς κύκλους που την ταύτησαν με την διαπλοκή, τα παλαιά δεξιά τζάκια που κατέρρευσαν, τις χαριστικές ρυθμίσεις και δανειοδοτήσεις και φυσικά την κατάληξη στις αίθουσες των δικαστηρίων!

Είναι επομένως προφανές πως η τεράστια επιτυχία της διοίκησης του Β. Ψάλτη δεν είναι στενά η επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου και η ένταξη της μετοχής στον δείκτη MSCI, αλλά η ανάκτηση του ιστορικού ρόλου, η επιστροφή στην κυριαρχία και η αποτίναξη από τα θλιβερά διοικητικά απομεινάρια του χθες που άφησαν με τις πράξεις τους λεκέδες «στην τράπεζα – δημιούργημα του χαρισματικού και εμβληματικού Γιάννη Κωστόπουλου»!

Υπό την έννοια αυτή, όλα πλέον συνηγορούν στο ότι η Alpha bank, έχοντας αποκτήσει στην πράξη την εμπιστοσύνη ξένων και εγχώριων επενδυτών και με διοίκηση άφθαρτη και ικανή, ανοίγει τον νέο ιστορικό της κύκλο με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται και δρομολογεί ως προς τις ισορροπίες στο τραπεζικό περιβάλλον και την επιχειρηματική δραστηριότητα!

Alpha Bank: Ευκαιρία να αλλάξει τους συσχετισμούς στον τραπεζικό δείκτη