Σε μία ημέρα που ο Άρης και ολόκληρη η Ελλάδα πενθούσε τον άδικο χαμό ενός 19χρονου παιδιού, ορισμένοι αποφάσισαν να συγκινήσουν δίνοντας το σωστό παράδειγμα και άλλοι να προκαλέσουν δίχως να υπολογίσουν τη σημασία και τη «βαρύτητα» της βραδιάς.

Ο Άρης επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ χθες βράδυ στο «Κ. Βικελίδης» σε μια νίκη αφιερωμένη η μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου τους, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι έκαναν τα πάντα για να μας δείξουν ότι το φαινόμενο της βίας δεν θα σταματήσει ποτέ αν δεν το κόψουμε από τη ρίζα. Αν δεν αλλάξουμε πρώτα οι ίδιοι.

Ο Σέρχιο Αραούχο πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα τέρματα στη σεζόν, αλλά αποφάσισε να μείνει αμέτοχος στους πανηγυρισμούς και τη στιγμή που οι συμπαίκτες του έσφιγγαν τη γροθιά, αυτός αποφάσισε να σχηματίσει με τα δάχτυλά του το «Α» για να αφιερώσει το τέρμα του στον Άλκη Καμπάνο. Μία πράξη που ενώνει και βοηθάει στην επίλυση αυτής της μάστιγας.

Και από αυτή την όμορφη εικόνα, ξαφνικά μπήκε στο πλάνο ο Γιώργος Τζαβέλλας για να την καταστρέψει. Να διαλύσει ένα από τα πιο συγκλονιστικά πλάνα του αγώνα. Να βγάλει τον οπαδισμό του, μακάρι να μην είναι αυτή η κουλτούρα του. Να υποπέσει σε πολύ χοντρό ατόπημα για να μην χρησιμοποιήσουμε πιο βαριά έκφραση. Φώναξε πολλά, το «σκουλήκια» το έπιασε το μικρόφωνο της κάμερας.

Ο Τζαβέλλας όφειλε να σκεφτεί ότι δεν έχει πάει σε πόλεμο, αλλά σε κηδεία. Όχι μεταφορικά, όχι σε εισαγωγικά.

Έτσι κι αλλιώς στον όχλο δεν απαντάς ποτέ. Ειδικά ως επαγγελματίας αθλητής, το γνωρίζει καλύτερα από’ όλους. Ακόμη περισσότερο σε μια αναμέτρηση όπως αυτή. Στη συγκεκριμένη έδρα. Μόλις 200 μέτρα απ’ το σημείο που δολοφονήθηκε ένα 19χρονο παιδί το οποίο κηδεύτηκε λίγες ώρες πριν τον αγώνα.

Ο Τζαβέλλας έπρεπε να σκύψει το κεφάλι. Από σεβασμό στο πένθος που ζει όλο το ποδόσφαιρο, όλος ο αθλητισμός, όλη η κοινωνία. Είναι αδιανόητο πως μπήκε στη διαδικασία να πει όσα είπε και με τον τρόπο αυτό. Το βουλώνεις και σκύβεις το κεφάλι.

Επιπλέον, ο Τζαβέλλας, αρχηγός της Εθνικής ομάδας τρομάρα του, οφείλει να βγει και να ζητήσει συγνώμη και η ΑΕΚ, μια ομάδα που έχει επανειλημμένα αποδείξει την ευαισθησία της, να λύσει το συμβόλαιο του και να τον στείλει στα αζήτητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.