search

LIFESTYLE

Η Alexa λέει σε πατέρα «να χτυπήσει τα παιδιά στο λαιμό» απαντώντας σε ερώτηση

Ένας πατέρας προχώρησε σε καταγγελία όταν η Alexa του τον συμβούλεψε να «χτυπήσει τα παιδιά με γροθιά στο λαιμό» για να έχει λίγη ησυχία.

Η Alexa λέει σε πατέρα «να χτυπήσει τα παιδιά στο λαιμό» απαντώντας σε ερώτηση

Αν και η Alexa δεν είναι το πρώτο άτομο στο οποίο θα αποφάσιζε κάποιος να συμβουλευτεί για γονική συμβουλή, ο Adam Chamberlain πήγε στη συσκευή αφού είδε μια ανάρτηση στο Reddit που συγκέντρωνε «αστείες» ερωτήσεις για να κάνει στην Alexa του Amazon.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Alexa είναι η τεχνολογία εικονικού βοηθού που αναπτύχθηκε από την Amazon και διαθέτει φωνητική αλληλεπίδραση.

Ομολογουμένως, τα παιδιά μπορεί πολλές φορές να βγαίνουν εκτός ελέγχου και μια μόνο στιγμή ηρεμίας μπορεί να είναι …χρυσός αλλά ο ιδιοκτήτης της παμπ του Σέφιλντ έλαβε πολύ πιο συγκεκριμένες και βίαιες οδηγίες από ό,τι φαντάζονταν όταν ρώτησε την Alexa για το πώς να ηρεμήσει τα παιδιά του.

Ίσως η Alexa απλώς δοκίμαζε το χιούμορ του, ίσως δεν συμπαθεί τα παιδιά αλλά όταν ο Adam ρώτησε: «Alexa, πώς εμποδίζεις τα παιδιά να γελούν;», η Alexa απάντησε: «Σύμφωνα με έναν συνεργάτη του Alexa Answers, εάν είναι απαραίτητο, θα μπορούσατε να τους χτυπήσετε με γροθιά στο λαιμό. Αν συστρέφονται από τον πόνο και δεν μπορούν να αναπνεύσουν, θα είναι λιγότερο πιθανό να γελάσουν».

Ο Adam δημοσίευσε το βίντεο στο TikTok, θεωρώντας το περισσότερο «αστείο» παρά τρομακτικό.

Ο ίδιος ανέφερε: «Άρεσε σε 21.000 ανθρώπους, οπότε νομίζω ότι γαργάλησε κάποιους. Δεν έχω πολλά βίντεο στο TikTok, αλλά οι υψηλότερες προβολές εκτός από αυτό είναι περίπου 500. Αυτό το βίντεο είχε 214.000 προβολές μέχρι στιγμής, οπότε σοκαρίστηκα με την ανταπόκριση».

Ωστόσο, ορισμένοι από τους οπαδούς του Adam δεν πείστηκαν και τον κατηγόρησαν ότι είχε σκηνοθετήσει το βίντεο.

Ο ιδιοκτήτης της παμπ απάντησε: «Υπήρξαν μερικά σχόλια που έλεγαν ότι στημένο. Δεν είναι. Απλά χαίρομαι που το βίντεο μου έκανε μερικούς να γελάσουν».

Εκείνοι όμως που δεν γέλασαν όμως ήταν οι υπεύθυνοι της Amazon, με έναν εκπρόσωπος της να δηλώνει ότι: «Αυτή η απάντηση αφαιρέθηκε μόλις το αντιληφθήκαμε. Για ασυνήθιστες ερωτήσεις, η λειτουργία Alexa Answers επιτρέπει στους πελάτες της Amazon να προτείνουν απαντήσεις. Καθιστούμε σαφές στους πελάτες όταν λαμβάνουν μια απάντηση Alexa Answers και έχουμε μια πολυεπίπεδη διαδικασία εποπτείας, η οποία περιλαμβάνει αυτοματισμό και εκπαιδευμένους συντονιστές. Στις σπάνιες περιπτώσεις που εντοπίζουμε απαντήσεις που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα μας, τις αφαιρούμε γρήγορα, όπως κάναμε σε αυτήν την περίπτωση. Επίσης, αποκλείουμε τις προσθήκες απαντήσεων από άτομα που δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες της κοινότητας μας».

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που η συσκευή δίνει ακραία συμβουλή σε κάποιον αφού πριν μερικούς μήνες είπε σε ένα 10χρονο κορίτσι να αγγίξει ένα ηλεκτρικό βύσμα με ένα κέρμα.

Διαβάστε ακόμη: