Στην εναγώνια προσπάθειά του να αποδείξει ότι δήθεν δεν έχει σχέση με το σύστημα Πούτιν, ο πολυπράγμων επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης χρησιμοποιεί ως πλυντήριο τον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ.

Με έκπληξη οι τηλεθεατές διαπιστώνουν ένα αντιρωσικό κρεσέντο από τον τηλεοπτικό σταθμό του πρώην βουλευτή της Δούμα που διατηρεί επιχειρήσεις και προνομιακές σχέσεις με το ρωσικό τραπεζικό σύστημα.

Προφανώς ο Ιβάν Σαββίδης θεωρεί ότι με αυτό το κόλπο θα διασώσει την επένδυση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που έχει μπει στο στόχαστρο των αμερικανικών υπηρεσιών.

Εξάλλου είναι συνηθισμένος στις κολοτούμπες.

Όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαββίδης διατράνωνε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Όταν η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση έσπευσε από τους πρώτους στο Μαξίμου για να δώσει διαπιστευτήρια και στο παρά πέντε τον πρόλαβαν να μην κάνει δηλώσεις στα κανάλια για το πόσο καλός πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ώρα τούτη ο «εξαφανισμένος», κάπου στα Βαλκάνια κατά τις πληροφορίες, Σαββίδης παρακολουθεί με τρόμο και αγωνία τις εξελίξεις με τον Αμπράμοβιτς να σπεύδει να πουλήσει την ποδοσφαιρική ομάδα του Λονδίνου Τσέλσι πριν του την δεσμεύσουν οι Άγγλοι! Και μάλιστα το 1,5 δις. από τα αναμενόμενα 3 δις. της πώλησης, να δηλώνει ότι θα το διαθέσει στα θύματα πολέμου του Ουκρανικού λαού!

Οριστικό: Ο Αμπράμοβιτς πουλάει την Τσέλσι

Τον επίσης Ρώσο ολιγάρχη Αλισέρ Ουσμάνοφ, με εκτιμώμενη περιουσία 17,9 δις. δολάρια να βλέπει τους Γερμανούς να του κατάσχουν στα πλαίσια των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί, το πλωτό παλάτι Dillard των 156 μέτρων αξίας 1 δις. δολαρίων που έχει «χτιστεί» στα περίφημα ναυπηγεία Lurssen!

Άλισερ Ουσμάνοφ: Κατασχέθηκε το πολυτελές yacht Dilbar στην Γερμανία

Πλήθος Ρώσων ολιγαρχών να σπεύδουν να «παρκάρουν» τα super yacht τους στις Μαλδίβες στον Ινδικό ωκεανό σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσουν την κατάσχεση!

Υπό αυτή την οπτική αντιλαμβάνεται κανείς ότι η επίσκεψη Αρτούρ Νταβιτιάν (που αποτελεί και το δεξί χέρι του Ρωσοπόντιου ολιγάρχη στη Θεσσαλονίκη) στον πυρήνα της εξουσίας επί της Ηρώδου Αττικού, όπου προσέφερε «γη και ύδωρ» για να τη βγάλει το εν Ελλάδι Ρωσικό σύστημα καθαρή, έχει τη σημασία της…