Ο οίκος Karl Lagerfeld όρισε την Άμπερ Βαλέτα ως πρέσβειρά του για τη βιωσιμότητα.

Η Βαλέτα, πιο γνωστή ως μοντέλο και ηθοποιός, ήταν για πολλά χρόνια φίλη του ίδιου του εκλιπόντος ιδρυτή του οίκου μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ.

Έχει συνεργαστεί με το brand στο παρελθόν για την κυκλοφορία capsule συλλογής βιώσιμων αξεσουάρ την άνοιξη του 2021. Κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά όπως το ανακυκλωμένο βαμβάκι, τα έσοδα από την τσάντα K/Kushion της συλλογής δόθηκαν στο The Ocean Cleanup, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στην εξάλειψη των πλαστικών αποβλήτων από τους ωκεανούς.

«Είμαι ενθουσιασμένη για την ευκαιρία να βοηθήσω να προχωρήσει το ταξίδι βιωσιμότητας που έχει ήδη ξεκινήσει στον Karl Lagerfeld», δήλωσε η Άμπερ Βαλέτα σε δελτίο Τύπου. «Φαίνεται σαν ένα υπέροχο αφιέρωμα στον Καρλ, καθώς ήταν και ο ίδιος τόσο καινοτόμος» ανέφερε.

Η Άμπερ Βαλέτα θα είναι βασική σύμβουλος, που θα εργαστεί για τη βελτιστοποίηση των βιώσιμων επιχειρήσεων του brand.

Η ηθοποιός και μοντέλο υπηρετεί ήδη ως πρέσβειρα της One x One, The Conscious Design Initiative σε συνεργασία με τον ΟΗΕ. Είναι επίσης η πρώτη συντάκτρια βιωσιμότητας της βρετανικής Vogue.

Μαζί με τον διευθυντή σχεδίασης του Karl Lagerfeld, Χουν Κιμ πρόκειται να ξεκινήσει τη δεύτερη συνεργασία της με το brand την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Η συλλογή θα περιλαμβάνει γυναικεία ρούχα και περισσότερα βιώσιμα αξεσουάρ.

Άμπερ Βαλέτα

Η ίδια ανακαλύφθηκε σε ηλικία 17 ετών και έγινε μέρος μιας ομάδας μοντέλων που ακολούθησαν τα βήματα θρυλικών supermodel, όπως της Naomi Campbell και της Linda Evangelista. Μαζί με τις Kate Moss και Shalom Harlow, με τις οποίες παρουσίαζε το 1995 και το 1996 την εκπομπή House of Style του MTV, η Valletta έφερε μία νέα πνοή στη μόδα.

αμπερ-βαλετα

«Η Amber θα μείνει στην ιστορία -αν και η ίδια θα αντιστεκόταν στην ταμπέλα αυτή- ως μία από τις σπουδαιότερες καλλονές της “χρυσής” εποχής της μόδας», δήλωσε ο Tim Blanks του Business of Fashion.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Valletta εμφανίστηκε 13 φορές στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue, εκ των οποίων η μία σε ηλικία 18 ετών. Επιπλέον, έχει κοσμήσει τα εξώφυλλα των Harper’s Bazaar, i-D, Interview και Elle.