Το Hyundai Tucson, το πιο δημοφιλές μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας στην Ευρώπη, πρόσθεσε ένα ακόμα ένα ρεκόρ παραγωγής στο βιογραφικό του.

Σύμφωνα λοιπόν με την Hyundai, η παραγωγή του Tucson έφτασε πλέον στον αριθμό ορόσημο των 2 εκατομμυρίων. Το Tucson που οδήγησε στο νέο ρεκόρ παραγωγής κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Hyundai που βρίσκεται  στο Nosovice της Τσεχίας. Το συγκεκριμένο Tucson ήταν βαμμένο με τη μπλε απόχρωση “Sailing Blue Pearl”, ενώ τροφοδοτούνταν από κινητήρα 1.6 T-GDi σε συνδυασμό με υβριδικό σύστημα και προορίζεται για έναν πελάτη στη Βρετανία. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι δυο στα πέντε Tucson που πωλούνται στην Ευρώπη επιλέγονται με υβριδικό ή plug-in υβριδικό σύστημα.

H παραγωγή του Tucson στο εργοστάσιο της Τσεχίας ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015 με την τρίτη γενιά του SUV. Εντός περίπου 5 ετών η παραγωγή του εκεί έφτασε τις 1.180.445 μονάδες, ενώ το 2023 κατασκευάστηκαν 244.495 Tucson, τα οποία αντιπροσωπεύαν  σχεδόν το 70% της συνολικής παραγωγής του εργοστασίου. Τα Tucson εξάγονται σε 70 χώρες του κόσμου, ενώ στην Ευρώπη οι σημαντικότερες αγορές του είναι η Βρετανία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Γαλλία.

Με αφορμή τις δυο επιτυχημένες δεκαετίες εμπορικής πορείας του Tucson η Hyundai ετοιμάζει μια ειδική επετειακή έκδοση, η οποία θα έχει ξεχωριστά εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά. Η παραγωγή του Tucson 20th Anniversary Edition θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Τσεχίας τον Αύγουστο, ενώ αναμένουμε να μάθουμε περισσότερες σχετικές πληροφορίες. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το Tucson είχε ανακηρυχτεί  «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» για την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη