Στην αποκάλυψη του νέου IONIQ 6 προχώρησε η Hyundai, δείχνοντάς μας την εξωτερική και εσωτερική του σχεδίαση. Πρόκειται για το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της υπο-μάρκας IONIQ, καθώς έχει προηγηθεί το IONIQ 5. Ωστόσο το νέο IONIQ 6 έχει δική του ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα, αντλώντας έμπνευση από το επίσης ηλεκτρικό και πρωτότυπο Hyundai Prophecy.

Η κορεάτικη εταιρία περιγράφει τη σιλουέτα του νέου IONIQ 6 αεροδυναμικά σμιλευμένη, χάρη στην κεκλιμένη γραμμή της οροφής, ενώ το υπόλοιπο αμάξωμα έχει «καθαρές» γραμμές. Επιτυγχάνει εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας cd μόλις 0.21, τον οποίο οφείλει όχι μόνο στην κεκλιμένη οροφή, αλλά στο χαμηλό ρύγχος, στα ενεργά πτερύγια αέρα μπροστά, στα ένθετα για τα κενά των τροχών, στις προαιρετικές λεπτές κάμερες που αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς πλευρικούς καθρέπτες, στην ελλειπτική πίσω αεροτομή και στην πλήρης κάλυψη του δαπέδου κάτω από το αυτοκίνητο.

Όπως στο ΙΟΝΙQ 5 έτσι και στο νέο IONIQ 6 έχει εφαρμοστεί η σχεδιαστική στρατηγική «Hyundai Look» που στόχο έχει να δίνει σε κάθε μοντέλο μια μοναδική εμφάνιση. Ακόμα ένας κοινός παρονομαστής με το ΙΟΝΙQ 5 είναι τα Parametric Pixels φώτα, τα οποία τα συναντάμε στην αεροτομή χρησιμεύοντας ως φως των στοπ, στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, στο πλαίσιο των αεραγωγών και στην κεντρική κονσόλα.

Παρατηρήστε επίσης το πρόσφατα ανανεωμένο λογότυπο «H» της Hyundai που έχει τοποθετηθεί στο εμπρός και πίσω τμήμα του νέου IONIQ 6. Περνάμε τώρα στο εσωτερικό, το οποίο χαρακτηρίζεται άνετο καταφύγιο και προσωπικός χώρος, φτιαγμένος με βιώσιμα υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως δέρμα οικολογικής επεξεργασίας, ανακυκλωμένο ύφασμα από πλαστικά μπουκάλια και δίχτυα ψαρέματος.

Δομημένο πάνω στη νέα πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform) της Hyundai, το IONIQ 6 εξασφαλίζει επίπεδο δάπεδο και μακρύ μεταξόνιο, επομένως μια ευρύχωρη καμπίνα. Σε μια ενιαία μονάδα εντάσσεται η οθόνη 12 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, ενώ ίδιο μέγεθος έχει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. H βάση της κεντρικής κονσόλας προσφέρει αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 64 διαφορετικά χρώματα και 6 θέματα διχρωμίας για τον κρυφό φωτισμό της καμπίνας. Στο τιμόνι με τις δυο ακτίνες υπάρχουν διαδραστικά φώτα pixel 4 σημείων που επιτρέπουν την εύκολη επικοινωνία μεταξύ οδηγού και οχήματος. Προς το παρόν η Hyundai δεν δίνει τεχνικά χαρακτηριστικά για το νέο IONIQ 6 και μας ζητά να κάνουμε υπομονή.