Σε Mercedes Benz και Audi απευθύνηθηκε η κινεζική Huawei για το εάν ενδιαφέρονται να αγοράσουν μερίδια στην εταιρεία λογισμικού και εξαρτημάτων έξυπνων αυτοκινήτων της, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος τα οποία μίλησαν στο πρακτορείο Reuters. Η κίνηση όπως είπαν στοχεύει στην επέκταση των συνεργασιών της πέρα ​​από τις κινεζικές μάρκες. Η Huawei, στόχος των αμερικανικών κυρώσεων από το 2019, ελπίζει επίσης ότι η παρουσία ξένων επενδυτών θα βοηθήει στην προστασία της επιχείρησης από πιθανές περαιτέρω γεωπολιτικές εντάσεις, σύμφωνα με μία από τις πηγές που ενημερώθηκε για το θέμα.

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αποσυναρμολογήσει την επιχειρηματική του μονάδα Intelligent Automotive Solution (IAS), η οποία επιδιώκει να γίνει ο κυρίαρχος προμηθευτής λογισμικού και εξαρτημάτων για έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα (EVs). Πηγές ανέφεραν προηγουμένως η αξία της μονάδας θα κυμαίνεται μεταξύ 28-35 δισ. δολαρίων.

Η Huawei πραγματοποίησε προκαταρκτικές συνομιλίες με τη Mercedes τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με δύο πηγές. Μια πηγή είπε ότι στη γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων προσφέρθηκε μερίδιο 3-5% με την αποτίμηση να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Αλλά η Mercedes δεν είδε το θέμα ιδιαιτέρως ζεστά, καθώς θέλει να παραμείνει υπεύθυνη για το λογισμικό της, με στόχο να διατηρήσει τη θέση της στην κορυφή αντί να την αναθέσει σε έναν προμηθευτή.

Το επίπεδο ενδιαφέροντος της Audi για την προσφορά της Huawei δεν κατέστη δυνατό να προσδιοριστεί άμεσα. Ωστόσο, δύο από τις πηγές ανέφεραν ότι η Audi και η Huawei σχεδιάζουν μια συνεργασία για την ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης για την Audi. Αυτές οι τεχνολογίες θα χρησιμοποιούνται σε οχήματα για την κινεζική αγορά από το 2025 και τα οποία θα κατασκευάζονται από το εγχείρημα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τον Όμιλο FAW. Η κίνηση της Huawei έρχεται καθώς οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα επιδιώκουν ολοένα και περισσότερο να συνεργαστούν με κινεζικές εταιρείες, οι οποίες έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη χαρακτηριστικών υψηλής τεχνολογίας για Κινέζους καταναλωτές που γνωρίζουν την τεχνολογία.

Η Volkswagen συνεργάζεται με την αυτοκινητοβιομηχανία EV Xpeng ​​και τον σχεδιαστή chip αυτόνομης οδήγησης Horizon Robotics για την ανάπτυξη έξυπνων και συνδεδεμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων ειδικά για την Κίνα. Η Audi συνεργάστηκε επίσης με την SAIC Motor για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων σε μια κατηγορία για την κινεζική αγορά στην οποία δεν είχε προηγουμένως παρουσία.

Διαβάστε ακόμη: