Η Honda γιορτάζει μία πετυχημένη πορεία 25 ετών στην υβριδική τεχνολογία, με το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Prelude Concept στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, το οποίο διεξάγεται από 11 έως 14 Ιουλίου 2024.

Μετά την περσινή αποκάλυψη του πρωτότυπου μοντέλου στο Japan Mobility Show, το Prelude ενσαρκώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Honda στην ηλεκτροκίνηση, μέσα από ένα κομψό και δυναμικό πακέτο.

Το Honda Prelude έχει τη δική του ιστορία

Το πρώτο Prelude πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του πριν από 45 χρόνια, αποτελώντας έως και το 2001, μία συναρπαστική τεχνολογική πρόταση υψηλής απόδοσης για τη Honda και στις 5 γενιές του. Το νέο μοντέλο ακολουθεί τα χνάρια του προκατόχου του, προσφέροντας έναν ξεχωριστό συνδυασμό στυλ και ποιότητας, μαζί με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης.

Μάλιστα, το όνομα «Prelude» παραπέμπει στην εισαγωγή μιας μουσικής σύνθεσης (γνωστή ως πρελούδιο), ορίζοντας μεταφορικά το αυτοκίνητο ως πρόδρομο μελλοντικών μοντέλων, τα οποία ενσαρκώνουν τη δέσμευση της Honda στις σπορ επιδόσεις.

Honda: Γιορτάζει 25 χρόνια υβριδικά με το Prelude Concept

Ο Tomoyuki Yamagami, Chief Engineer & Large Project Leader της Honda Motor, δήλωσε:

«Το νέο Prelude δε σηματοδοτεί μόνο το πιο πρόσφατο κεφάλαιο της συνεχώς εξελισσόμενης υβριδικής μας ιστορίας, αλλά είναι συγχρόνως και το αποτέλεσμα μιας 25ετούς πορείας έρευνας και ανάπτυξης στην υβριδική τεχνολογία, διασφαλίζοντας ότι διατηρεί το “σπορ” DNA του, συνδυάζοντας τέλεια την υψηλή απόδοση και τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης με μια συναρπαστική εμπειρία πίσω από το τιμόνι – ώστε οι χρήστες να βιώνουν αυξημένη οδηγική απόλαυση στην καθημερινότητά τους».

Honda: Γιορτάζει 25 χρόνια υβριδικά με το Prelude Concept

Επιπλέον, το Prelude επιβεβαιώνει ότι τα υβριδικά συστήματα κίνησης συνεχίζουν να έχουν βαρύνουσα σημασία στη στρατηγική εξηλεκτρισμού της Honda – υποστηρίζοντας τη δέσμευσή μας ότι το 100% των πωλήσεων νέων οχημάτων θα αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία ή κυψέλες καυσίμου υδρογόνου μέχρι το 2040».

Διαβάστε ακόμη: