Σε έκδοση ομολόγου ύψους 400 εκατ. ευρώ 5ετούς διάρκειας (μη ανακλήσιμο – 5NCL) προχωρά η HelleniQ Energy δίνοντας εντολή ανάθεσης σε Goldman Sachs και Citigroup.

Την κίνηση αυτή είχε επισημάνει η εταιρεία κατά την ανακοίνωση για την πρόταση εξαγοράς ομολόγου 600 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2% και την έκδοση νέου.

Τα έσοδα από τη νέα έκδοση θα αξιοποιηθούν μαζί με μετρητά της εταιρείας για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου χρέους, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς για το senior ομόλογο 2% που προαναφέρθηκε και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Οι Citigroup και Goldman Sachs Europe θα ενεργήσουν ως Γενικοί Συντονιστές και Συνδιοργανωτές της έκδοσης (Global Coordinators and Joint Bookrunners), η HSBC ως Συνδιοργανωτής, και οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς ως Επικεφαλής Συνδιαχειριστές (Co-Lead Managers).

Η Goldman Sachs θα συντονίσει τα logistics στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Εθνική Τράπεζα διοργάνωσε πρωινό με επενδυτές στην Αθήνα σήμερα Τρίτη 16/7, ενώ το διήμερο 15-16 Ιουλίου επρόκειτο να λάβουν χώρα τηλεδιασκέψεις με μικρά γκρουπ επενδυτών.

Διαβάστε ακόμη