Ολοκληρώθηκε το deal πώλησης στην Helleniq Energy του 50% της συμμετοχής της Edison.
Όπως ανακοίνωσε η HelleniQ Energy, το τελικό τίμημα του deal ανέρχεται σε 164 εκατ. ευρώ.
Η ανακοίνωση της HelleniQ Energy
Η HELLENiQ ENERGY Holdings A.E. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Elpedison B.V.», που εδρεύει στην Ολλανδία και είναι η μοναδική μέτοχος (100%) της ελληνικής «Elpedison Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (η «ELPEDISON»), από την «Edison International Shareholdings S.p.A.» (η «Συναλλαγή»).
Η Συναλλαγή ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε συνέχεια της λήψης των τελικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το τελικό τίμημα της Συναλλαγής ανέρχεται σε €164 εκατ., πλέον αναπροσαρμογών ύψους €19 εκατ., που αφορούν σε καθαρή αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων, λόγω διαφοροποίησης σε συγκεκριμένα στοιχεία του ισολογισμού. Κατά συνέπεια, τόσο η Elpedison B.V., όσο και η ELPEDISON εντάσσονται εξ ολοκλήρου στον Όμιλο HELLENiQ ENERGY ως 100% θυγατρικές της Εταιρείας.
Η ανακοίνωση της Edison
Από την πλευρά της, η Edison αναφέρει ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής έρχεται μετά την υπογραφή της συμφωνίας αγοραπωλησίας η οποία καταρτίστηκε σύμφωνα με το Term Sheet που συμφωνήθηκε μεταξύ των μερών, βάσει του οποίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Edison που συνεδρίασε στις 6 Δεκεμβρίου 2024, ενέκρινε τη συναλλαγή, επιβεβαιώνοντας την απόφαση για τον τερματισμό της κοινοπραξίας 50/50 στην ELPEDISON μετά από 15 και πλέον χρόνια επιτυχημένης κοινής δραστηριότητας.
Η τρέχουσα αξία της συναλλαγής είναι σύμφωνη με την προηγουμένως ανακοινωθείσα αποτίμηση και αντιστοιχεί σε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ για το 50% των equity (περίπου 540 εκατομμύρια ευρώ για το 100% του Enterprise Value).
Διαβάστε ακόμη:
- Ανατροπή στον χάρτη του ασφαλιστικού κλάδου – Mega Deal στα σκαριά που αλλάζει την αγορά
- Goldman Sachs: Από την επιφύλαξη στην αποθέωση – Δύο deals που την έκαναν να «δει» Ελλάδα
- Νέα Υόρκη: Άγριος καβγάς για μια θέση πάρκινγκ – Βίντεο
- Σπύρος Μπιμπίλας για τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Μακάρι να μην κατέληγε έτσι αυτή η φιλία και σχέση ζωής»