Σε εκτενές ρεπορτάζ της από την Αθήνα η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για αγορά εξοχικών στην ηλιόλουστη Ελλάδα από Γερμανούς.

Το ρεπορτάζ εστιάζει στο Ελληνικό σημειώνοντας πως «με μια επένδυση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ το Ελληνικό θεωρείται ένα από τα μεταλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη».

«Ορόσημο θα αποτελεί ο Πύργος στη μαρίνα του Ελληνικού: Ένας οικιστικός πύργος, ψηλότερος από τον Καθεδρικό της Κολωνίας, με 200 πολυτελή διαμερίσματα σε 45 ορόφους».

Το δημοσίευμα σε άλλο σημείο παρατηρεί, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ότι «το φετινό καλοκαίρι η Ελλάδα ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς».

Μεγαλύτερη από ποτέ η ζήτηση

«Αλλά δεν κατεβαίνουν όμως από τα αεροπλάνα μόνο τουρίστες με πακέτα διακοπών. Ολοένα περισσότεροι επενδυτές ακινήτων στρέφονται προς την Ελλάδα», σημειώνει η Handelsblatt.

Μάλιστα, στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται το εξής: «Η ζήτηση για εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από ποτέ, σύμφωνα με τον Κρίστιαν Σέιρερ», που είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Global Real Estate Service.

«Λόγω της ελκυστικής αναλογίας τιμής-απόδοσης, η Ελλάδα είναι ίσως η πιο ελκυστική αγορά ακινήτων στη Μεσόγειο», εξηγεί στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την Ηandesblatt «η έκρηξη οφείλεται και στην πανδημία. Ολοένα περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι μεταφέρουν τη βάση της τηλεργασίας τους από τον βροχερό βορρά στον ηλιόλουστο νότο, ενώ πολλοί παραθεριστές αναζητούν σε εποχές κορωνοϊού την ασφάλεια των δικών τους τεσσάρων τοίχων».

Επενδυτικό ενδιαφέρον και για τη Μεσσηνία

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περιοχή της Μεσσηνίας καθώς επίσης «στις δημοφιλέστερες περιοχές περιλαμβάνονται οι Κυκλάδες με τη Μύκονο, η Σαντορίνη, η Πάρος αλλά και τα γνωστά μεγάλα νησιά Κρήτη, Κέρκυρα και Ρόδος».

«Αλλά περιλαμβάνονται και μικρότερα νησιά όπως η Αντίπαρος, η Μήλος, η Κέα ή η Σύμη γίνονται όλο και πιο δημοφιλή», όπως αναφέρει στην Handelsblatt ο Eλληνογερμανός μεσίτης Γιώργος Πέτρας, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος του γερμανικού μεσιτικού γραφείου Engel & Völkers.

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης, ότι σε σχέση με άλλες περιοχές της Μεσογείου τα ελληνικά εξοχικά ακίνητα «είναι φθηνότερα» και αυτό «αποτελεί συνέπεια της ελληνικής κρίσης».