Στο αποκορύφωμα της «τρομακτικής» σεζόν κυρίως για τον δυτικό κόσμο, δεν είναι περίεργο να βλέπει κάποιος ξενοδοχεία στολισμένα με αποκριάτικη ή διακόσμηση του Halloween, αλλά τι θα γινόταν αν έμεναν στολισμένα όλο το χρόνο;

Ευτυχώς, το The Roxbury στο Stratton Falls – μια προσθήκη στο The Roxbury Motel στο Catskills της Νέας Υόρκης – έχει πολλά δωμάτια στα οποία δεν φεύγει ποτέ το πνεύμα του Halloween. Οι θεματικές σουίτες, γνωστές ως Tower Cottages, χτίστηκαν το 2014 και έχουν ντεκόρ από μια κλασική σκηνή κακών χαρακτήρων θρίλερ έως ένα φανταστικό παραμύθι.

«Το ακίνητο είναι ο απόλυτος θαυμαστής του Halloween και αυτός ο φανταστικός κόσμος βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπειρίας The Roxbury», δήλωσε ο ιδιοκτήτης Γκρέγκορι Χέντερσον στο Travel + Leisure. «Οι καλεσμένοι φορούν κοστούμια σε καθημερινή βάση — ακόμα κι όταν δεν είναι Απόκριες! Δεν περνάει μέρα που να μην βλέπω κάποιον να περπατά στο χώρο με κοστούμια και το καλύτερο είναι ότι δεν είναι ποτέ εκτός τόπου. Βασικά, όλοι όσοι έρχεται στο The Roxbury θέλει να ντυθεί και να βιώσει πραγματικά τη δημιουργικότητά του με τρόπους που σχετίζονται με τα δωμάτια στα οποία διαμένουν.»

Μοναδική εμπειρία 

Τα Tower Cottages, αν και μια μοναδική εμπειρία μεμονωμένα, είναι όλα διώροφα – με μια σπειροειδή ή μεγάλη ελικοειδή σκάλα – και διαθέτουν δύο υπνοδωμάτια και τα δικά τους μπάνια. Όλοι οι χώροι της κουζίνας διαθέτουν ψυγείο πλήρους μεγέθους, φούρνο μικροκυμάτων και νεροχύτη με wet bar, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι διαθέτουν καναπέ-κρεβάτι, με χώρο για 6 άτομα σε μια εξοχική κατοικία. Συμπληρωματικά, όλες οι εξοχικές κατοικίες διαθέτουν επίσης μια βεράντα με οθόνη που αναδεικνύει το τοπίο των Catskills.

Δωμάτια εμπνευσμένα από τον Μπέλα Λουγκόσι

Και παρόλο που η εορταστική ατμόσφαιρα είναι σε ισχύ για όλο το χρόνο, ο Χέντερσον είπε στο T+L ότι, όταν έρχεται η ώρα του Halloween, οι κρατήσεις αυξάνονται αισθητά — γιατί φυσικά, η διαμονή σε ένα δωμάτιο εμπνευσμένο από την ταινία “Dracula” φαίνεται να είναι ό,τι πιο σωστό αυτόν τον μήνα.

«Θέλαμε να κάνουμε ένα δωμάτιο βαμπίρ για πάντα», είπε ο Χέντερσον, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου με τον σύζυγό του, Τζόζεφ Μάσα. «Λατρεύουμε τις ιστορίες με βαμπίρ – ιδιαίτερα τα κλασικά με τον Μπέλα Λουγκόζι . Το εξοχικό σπίτι του Dracula’s Fangs χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα πολλές φωτογραφίες από το Μπέλα Λουγκόζι .»

Μια τεράστια κολοκύθα ως μπάνιο

Αντίθετα, για τους λάτρεις του παραμυθιού, το εξοχικό σπίτι Cinderella’s Gown διαθέτει μια τεράστια κολοκύθα που μεταμορφώθηκε σε ένα μπάνιο σε στυλ χρυσής άμαξας και μια ρόμπα 18 ποδιών που διπλασιάζεται ως κουβούκλιο κρεβατοκάμαρας.

«Η Σταχτοπούτα» ήταν το αγαπημένο μου βιβλίο ως παιδί», είπε ο Χέντερσον στο T+L. «Στην πραγματικότητα, έχω ακόμα το βιβλίο που διάβαζα – που ήταν ένα παλιό ξύσιμο και αίσθηση – στο γραφείο μου. Μεγαλώνοντας, ντρεπόμουν να πω ότι ήμουν ένα αγόρι που του άρεσε η ιστορία “Σταχτοπούτα”. Κατά κάποιο τρόπο , η δημιουργία ενός δωματίου «Σταχτοπούτα» είναι ο τρόπος μου να πω ότι είμαι αυτός που είμαι και το λατρεύω».

Mansion Cottage του 1848

Και ενώ τα Tower Cottages διαθέτουν επίσης καταλύματα που αποτίουν φόρο τιμής στη γοητεία του Χόλιγουντ ή σε ένα ιδιότροπο δάσος, το Mansion Cottage του 1848 έρχεται με το δικό του φάντασμα που έχει μια ειδική σύνδεση με τις εγκαταστάσεις. Θεωρείται ότι είναι συγγενής της κυρίας Χικς, της συζύγου εκείνου που έχτισε αρχικά την έπαυλη, όπου βρίσκεται τώρα το μοτέλ.

«Μετά από δύο χρόνια ιδιοκτησίας της έπαυλης πριν από την κατασκευή, συνέβησαν τόσα πολλά μικρά πράγματα που σε έκαναν να πιστέψεις σε αυτήν. Δεν είναι κακή, τρομακτική ή επικίνδυνη, πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι μια ωραία γυναίκα που ζούσε στην έπαυλη στο Δεκαετία 1860», εξήγησε ο Χέντερσον. «Πιστεύουμε στην αρχή, ήταν πιο περίεργη για το τι κάναμε στο σπίτι της και τώρα είναι ένα ωραίο φάντασμα που είναι πολύ φιλόξενο. Απλώς της αρέσει να κάνει πράγματα που και που για να σου υπενθυμίζει ότι είναι εκεί!»

Εκτός από τα Tower Cottages, άλλα δωμάτια μεγέθους στούντιο στο Roxbury μπορεί να είναι λίγο μικρότερα, αλλά εξακολουθούν να έχουν διακόσμηση που ξεχωρίζει από τη ζωή, μεταφέροντας τους επισκέπτες σε σκηνές νοσταλγίας όπως “I Dream of Genie”, “The Flintstones”, “Bewitched” κ.α..

«Τα αρχικά μας σχέδια ήταν να δημιουργήσουμε δωμάτια εμπνευσμένα από την τηλεόραση και τις ταινίες των δεκαετιών του ’60 και του ’70, καθώς και να αποτίσουμε φόρο τιμής στο κλασικό μοτέλ στην άκρη του δρόμου και στην περιοχή Catskills», είπε ο Χέντερσον.

“Game of Thrones”

Δεν θα μπορούσε ασφαλώς να λείπει ένα θέμα της ποπ κουλτούρας. Οι θαυμαστές του “Game of Thrones” θα λατρέψουν το The Crown of the Pendragons Tower Cottage, το οποίο περιλαμβάνει μια κυκλική μπανιέρα 85 γαλονιών που αξίζει τον κόπο για τον βασιλιά με έναν πολυέλαιο τριών επιπέδων, ύψους 20 ποδιών που αιωρείται πάνω/ Υπάρχουν μάλιστα δύο τεράστιες πολυθρόνες που μοιάζουν με τον Σιδερένιο Θρόνο.

Πολλά «στοιχειωμένα» αξιοθέατα, συνήθως μια οικονομικά προσοδοφόρα επιχείρηση, καταστράφηκαν από τη σεζόν του 2020 λόγω της πανδημίας. Φέτος, ελπίζουν να ανακάμψουν μέσα από τον «τρόμο και τις κραυγές των επισκεπτών».