Η Μελάνια Τραμπ φόρεσε ξανά τη στολή της. Η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών επανέφερε το στιλ που ως γνωστόν υιοθέτησε στον Λευκό Οίκο, καθώς ανέβηκε μαζί με την οικογένειά της στη σκηνή για να παρακολουθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να παραλαμβάνει επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για το 2024.

Oλα δείχνουν πως επιστρέφουν τα περιποιημένα κοστούμια με τις φούστες και τα γυαλισμένα τακούνια, σε αλάνθαστες αποχρώσεις του ρεπουμπλικανικού κόκκινου.

Η κυρία Τραμπ άνοιξε ξανά το εγχειρίδιο ντυσίματος της πρώτης κυρίας – μπορούμε να υποθέσουμε ότι έχει κρατήσει όλα αυτά τα κοστούμια στην αποθήκη για τέσσερα χρόνια, καθώς το συγκεκριμένο ρούχο ήταν μια επαναφορά: ένα σύνολο Christian Dior που φορούσε το 2017 στην πρώτη της επίσκεψη στο Παρίσι ως πρώτη κυρία.

Η Μελάνια Τραμπ έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τις δημόσιες εμφανίσεις από τότε που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021. Εκείνη την ημέρα, οι ενδυματολογικές της επιλογές μίλησαν για πολλά – έφυγε από την Ουάσινγκτον με το Air Force One φορώντας ένα μαύρο σακάκι Chanel συνδυασμένο με μια φούστα Dolce & Gabbana, αλλά αποβιβάστηκε σε κατάσταση διακοπών στη Φλόριντα με ένα ζωηρό πορτοκαλί καφτάνι Gucci – μια εμφάνιση «τόσο έτοιμη για διακοπές» που θα μπορούσε να συνδυαστεί μόνο με ένα μεγάλο κοκτέιλ στο χέρι.

Που ήταν η Μελάνια Τραμπ όλο αυτό τον καιρό

Η κυρία Τραμπ απέφυγε τις δημόσιες εμφανίσεις και την αμηχανία που προκαλούν, μη εμφανιζόμενη κατά τη διάρκεια της ποινικής δίκης του συζύγου της και των πρώτων συγκεντρώσεων (αυτή η αποφυγή της προεκλογικής εκστρατείας δεν είναι ασυνήθιστη- ιδίως το 2020 οι εμφανίσεις της ήταν επίσης σπάνιες και προσεκτικά επιλεγμένες). Έτσι, στις 18 Ιουλίου εμφανίστηκε άψογη, με το σήμα κατατεθέν της, το κόκκινο. Εδώ είναι μια γυναίκα που δεν ενοχλήθηκε από τον σάλο γύρω από τον σύζυγό της, η οποία είναι έτοιμη να ξανακάνει τη ρουτίνα της πρώτης κυρίας από την αρχή.

Για τους δημοσιογράφους μόδας, η κυρία Τραμπ ήταν μια ενδιαφέρουσα πρώτη κυρία την πρώτη φορά. Είχε την τάση να απηχεί τις ενδυματολογικές επιλογές της Ζακλίν Κένεντι, και για κάθε κριτικό που την κατηγορούσε ότι το παίζει «Μπάρμπι του Λευκού Οίκου» υπήρχαν θαυμαστές που έβλεπαν την τροφαντή γκαρνταρόμπα της ως σύμβολο του αμερικανικού ονείρου.

Ενώ οι Βρετανοί πολιτικοί και οι σύζυγοί τους προσπαθούν να διαλέγουν ρούχα μεσαίας τιμής από το high street και το Me+Em, η κυρία Τραμπ δεν προσποιήθηκε ποτέ. Οι Chanel, Dior και Dolce & Gabbana είναι τα αγαπημένα της brands για το ρεπερτόριο του Λευκού Οίκου της – με εξαίρεση τη φορά που φόρεσε ένα σακάκι Zara με την επιγραφή «I really don’t care».

Γενικά, αγοράζει ό,τι της άρεσε, ανεξάρτητα από την τιμή του, ενώ είναι γνωστό ότι φόρεσε ένα σακάκι υψηλής ραπτικής αξίας 51.000 δολαρίων στη Σύνοδο Κορυφής των G7 στη Σικελία, χωρίς να ενδιαφέρεται για τον σάλο που προκάλεσε.

Μπορεί το μήνυμα στο ψηφοδέλτιο του Τραμπ να είναι «Πρώτα η Αμερική», αλλά ποτέ δεν ήταν έτσι στην γκαρνταρόμπα της κυρίας Τραμπ. Γιατί να μπει στον κόπο να προωθήσει τους νέους σχεδιαστές της Νέας Υόρκης στο εξωτερικό, όταν η ελίτ της μόδας την σνόμπαρε σε μεγάλο βαθμό την πρώτη φορά; Με εξαίρεση τον Ralph Lauren, ο οποίος δημιούργησε αρκετές εμφανίσεις, μεταξύ των οποίων και το γαλάζιο κοστούμι της κατά την ορκωμοσία, πολλοί τοπικοί σχεδιαστές εξέφρασαν δημοσίως ότι αρνήθηκαν να ντύσουν τη νέα πρώτη κυρία λόγω της πολιτικής του συζύγου της. Ενώ ο σύζυγός της αντέδρασε στο Twitter, η κυρία Τραμπ δεν είπε τίποτα και απλώς ψώνισε με την καρδιά της από αλλού – στράφηκε σε γαλλικές και ιταλικές πολυτελείς εταιρείες και αγόρασε τα πράγματα που πραγματικά ήθελε.

Οι πιο συναρπαστικές στιγμές μπορεί να έρθουν όταν, όπως πάντα, η κυρία Τραμπ παρεκκλίνει από το πρότυπο και κάνει τη δική της σιωπηλή δήλωση μέσω των ρούχων της – το Gucci, το Zara ή αλλιώς το σακάκι που κοστίζει περισσότερο από τον ετήσιο μισθό του μέσου Αμερικανού. Γιατί εδώ έχουμε έναν χαρακτήρα που πάντα έκανε το στιλ της πρώτης κυρίας με τους δικούς της όρους.

Διαβάστε ακόμη: